Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο - Πνίγηκαν 15 πρόσφυγες ανοιχτά της Αλγερίας

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο - Πνίγηκαν 15 πρόσφυγες ανοιχτά της Αλγερίας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Τουλάχιστον 15 Aφρικανοί μετανάστες πνίγηκαν την Κυριακή στη Μεσόγειο όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στ΄ανοικτά των ακτών της Αλγερίας, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Η ακτοφυλακή και οι αρχές πολιτικής προστασίας διέσωσαν 19 από τους 34 επιβαίνοντες στο πλοιάριο όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας, APS.

Το πλοιάριο βυθίστηκε στ΄ανοικτά των ακτών της πόλης-λιμάνι Οράν στη Μεσόγειο, που βρίσκεται περίπου 450 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας μετά το Αλγέρι, δήλωσε ο αξιωματικός στο τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar, προσθέτοντας ότι το πλοιάριο είχε αποπλεύσει από το Μαρόκο.

Δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία ως προς τις εθνικότητες των επιβαινόντων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικών της Αλγερίας δήλωσε ότι η βορειοαφρικανική χώρα του δοκιμάζεται από εισροές παράτυπων μεταναστών από τις υποσαχάρειες χώρες καθώς η Ευρώπη έχει καταστήσει δυσκολότερη την αναχώρηση πλοιαρίων από τη Λιβύη και άλλες χώρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM
Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM