Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Συμφωνία μόνο με δύο όρους- σύνθετη ονομασία και erga omnes

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Συμφωνία μόνο με δύο όρους- σύνθετη ονομασία και erga omnes Facebook Twitter
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
1

Την σαφή και κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία και erga omnes, ως προϋποθέσεις για επίτευξη συμφωνίας, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας επανέλαβε την σαφή και κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία και erga omnes, ως προϋπόθεση για συμφωνία, γεγονός που απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση.

Σημείωσε ότι η συνανάπτυξη στην περιοχή, για την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση, είναι το «κλειδί» για την σταθεροποίηση στα Βαλκάνια και τη λύση του λύση του προβλήματος.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν θα καταλήξει σε συμφωνία, αν δεν υπάρξουν ασφαλιστικές δικλίδες, διαβεβαιώνοντας τους συνομιλητές του ότι θα υπάρξουν, όταν θα παρουσιαστεί το κείμενο της συμφωνίας.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Τζαβάρα, σημείωσε ότι από το 2008 υπάρχει εθνική γραμμή. «Πάνω σ' αυτή την εθνική γραμμή συνεχίσαμε», επέμεινε ο κ. Τζανακόπουλος και καταλόγισε στη ΝΔ αμφιταλάντευση ως προς την τοποθέτησή της για το ζήτημα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες επίλυσης του προβλήματος, καθώς υπάρχει η πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές. Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν θα δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση λόγω του ζητήματος, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σχετικά με την στάση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ, είπε ότι όσο υπάρχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, δεν υφίσταται κανένα συνταγματικό θέμα.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Η κυβέρνηση λοιπόν επιστρέφει σε αυτό που ήταν εξαρχής το σχέδιό της, μόνο όνομα, ούτε σύνταγμα, ούτε γλώσσα, ούτε εθνότητα, τα οποία μπήκαν στην κουβέντα αποκλειστικά μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια. Οπότε τα συλλαλητήρια θα πρέπει να επαναληφθούν.