Μήνυμα του ΔΝΤ ότι δεν έχει τελειώσει με την Ελλάδα

Μήνυμα του ΔΝΤ ότι δεν έχει τελειώσει με την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA
0

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ συνεχίζονται οι κρίσιμες διαβουλεύσεις σε Euro-working Group και Washington Group.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, επισήμανε ότι το Ταμείο συμμετέχει «πολύ ενεργά» ώστε να αποσπάσει από τους Ευρωπαίους την «απαραίτητη ελάφρυνση χρέους» για την Ελλάδα.

Ο Ράις γνωστοποίησε ότι το ΔΝΤ εκπροσωπείται στο Washington Group στο Παρίσι από ανώτερα στελέχη του - τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος Πόουλ Τόμσεν και τον επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν.

Στέλνοντας μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ότι το Ταμείο δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από τις αξιώσεις του για επιμήκυνση ορισμένων δανείων και αυτόματη εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης, ο κ. Ράις υπογράμμισε πως ο οργανισμός θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι, με γνώμονα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα εκταμιεύσει τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα, αν οι εταίροι δεν συμφωνήσουν σε μέτρα που θα διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Για την ώρα πάντως, ο Ράις δεν διευκρινίζει τον ρόλο που θα μπορούσε να έχει το ΔΝΤ στη μεταμνημονιακή εποπτεία - ιδίως στο σενάριο όπου δεν επιτυγχάνεται συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για τη ρύθμιση του χρέους.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM