Τουλάχιστον 74 νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο στην Τυνησία

Τουλάχιστον 74 νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο στην Τυνησία Facebook Twitter
EPA
0

Τους 74 έχουν φτάσει οι νεκροί μετανάστες που πνίγηκαν στο πρόσφατο ναυάγιο ενός πλεούμενου στα ανοιχτά της Σφαξ, στην ανατολική Τυνησία.

Το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας περισυνέλεξε επιπλέον πτώματα ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ανέρευση και άλλων σορών.

Στην πλειονότητά τους οι νεκροί ήταν Τυνήσιοι μετανάστες.


Ο απολογισμός των θυμάτων του ναυαγίου παραμένει προσωρινός, καθώς επιζώντες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 180 ανθρώπους πάνω στο πλεούμενο όταν ναυάγησε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, στο αρχιπέλαγος Κερκενάχ στο ανατολικό τμήμα της χώρας.


Το σκάφος τους ανετράπη καθώς είχαν ξεκινήσει το ταξίδι για να διασχίσουν την Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη.


Εξηνταοχτώ άνθρωποι έχουν διασωθεί από το ναυάγιο, που είναι ένα από τα πλέον πολύνεκρα των τελευταίων ετών, με μη κυβερνητικές οργανώσεις να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 100.


Τρεις μέρες μετά την τραγωδία, δέκα αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας στη Σφαξ και την Κερκενάχ αποπέμφθηκαν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Λότφι Μπραχέμ - πριν απομακρυνθεί και ο ίδιος από τη θέση του αργότερα από τον πρωθυπουργό Γιούσεφ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM