Κάτι αδιανόητο μέχρι πριν από λίγα χρόνια

Κάτι αδιανόητο μέχρι πριν από λίγα χρόνια Facebook Twitter
Τραμπ και Κιμ μαζί στο μπαλκόνι- Συνέβη και γράφεται στην ιστορία ως η πρώτη συνάντηση πρόεδρου των ΗΠΑ και ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
0

Όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε τους Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν  σήμερα στη Σιγκαπούρη καθώς αντάλλαξαν μια ιστορική χειραψία, την πρώτη ανάμεσα σε έναν πρόεδρο των ΗΠΑ κι έναν ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Η εικόνα ήταν επί δεκαετίες αδιανόητη καθώς οι δύο ηγέτες, χαμογελαστοί, χαιρετήθηκαν με φόντο τις σημαίες των χωρών τους πριν βαδίσουν μαζί πάνω στο κόκκινο χαλί, ανταλλάσσοντας λίγες κουβέντες.

Χιλιάδες δίκτυα μετέδωσαν εκτάκτως την είδηση ενώ ο απόηχος της συνάντησης είναι ήδη εμφανής καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές με το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας να επικρατεί, για το αποτέλεσμα της διάσκεψης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 8 σεντς ή 0,1% στα 76,54 δολάρια το βαρέλι.Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 15 σεντς ή 0,2% στα 66,25 δολάρια το βαρέλι, από το τελευταίο κλείσιμο.

Ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα διαμορφώσει μια «εξαίρετη σχέση» με τον Κιμ. «Θα αποκτήσουμε μια εξαίρετη σχέση», προέβλεψε ο αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή σύνοδος.

«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου. «Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας υπέγραψαν λίγο αργότερα ένα κείμενο, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε τον Κιμ για την επιτυχή διάσκεψη που είχαν.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM