Φόβοι για βεντέτα πίσω από τη δολοφονία στην Κρήτη - Με τρεις σφαίρες σκότωσαν τον κτηνοτρόφο

Φόβοι για βεντέτα πίσω από τη δολοφονία στην Κρήτη - Με τρεις σφαίρες σκότωσαν τον κτηνοτρόφο Facebook Twitter
0

Τεταμένη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο χωριό Άνω μέρος Αμαρίου της Κρήτης, μετά τη χθεσινή δολοφονία ενός 63χρονου κτηνοτρόφου.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 24χρονο, ως ύποπτο για την ανθρωποκτονία. Ακόμη, αναζητούν τον 25χρονο αδερφό του, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν μαζί με τον 24χρονο όταν πραγματοποιήθηκε η δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 24χρονος αρνείται ότι σκότωσε τον κτηνοτρόφο.

Ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ότι «ο 63χρονος δέχθηκε δύο σφαίρες στον θώρακα και μία στο κεφάλι». 

Παράλληλα, αυξάνονται οι φόβοι ότι πρόκειται για μακροχρόνια βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για διάφορα προβλήματα με κυρίαρχο τον θάνατο του παππού του 24χρονου, πριν από 10 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο κτηνοτρόφος που δολοφονήθηκε φέρεται να είχε συμμετάσχει σε συμπλοκή, από την οποία είχε πέσει νεκρός ο παππούς του 24χρονου.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, έξι άτομα από τις δύο οικογένειες (τρεις από την καθεμία) είχαν συναντηθεί στις 21 Αυγούστου του 2008 στο σημείο όπου συνορεύουν τα βοσκοτόπια τους, για τα οποία έχουν κτηματικές διαφορές. Ένα μέλος της μιας οικογένειας τράβηξε πιστόλι και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 63χρονο, ενώ ακολούθησαν και άλλοι πυροβολισμοί. Οι υπόλοιποι πέντε τραυματίστηκαν. Η ένταση  γενικεύτηκε όταν λίγο αργότερα έφτασαν στην περιοχή και άλλα μέλη των οικογενειών.

«Κλειδί» στην υπόθεση της χθεσινής ανθρωποκτονίας φαίνεται πως ήταν η κατάθεση ενός εργαζόμενου, υπήκοου Αλβανίας, ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητο του 63χρονου την ώρα της επίθεσης. Εκείνος περιέγραψε ότι επρόκειτο για ενέδρα, στην οποία συμμετείχαν δύο αυτοκίνητα που έκλεισαν τον δρόμο στο όχημα του κτηνοτρόφου.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, φέρεται να κατέθεσε ότι από το μπροστινό όχημα βγήκε ένας νεαρός, και αφού έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου, πυροβόλησε ενατίον του θύματος.

Σημειώνεται πως και ο συνοδηγός του θύματος τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, ευτυχώς ελαφρά, και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και νοσηλεύεται.

Στο μεταξύ, το χωριό παραμένει υπό αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να αποτραπεί νέα διένεξη, ενώ νωρίτερα ολοκληρώθηκε η ταφή του 63χρονου.

Με πληροφορίες από ekriti, flashnews, neakriti, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM