«Όχι» λέει η Αυστρία στη Γερμανία για τις επιστροφές μεταναστών

«Όχι» λέει η Αυστρία στη Γερμανία για τις επιστροφές μεταναστών Facebook Twitter
0

Η Αυστρία δεν θέλει να αποδεχθεί συμφωνίες σε βάρος της έπειτα από τον ενδογερμανικό συμβιβασμό στο θέμα του ασύλου, αποσαφήνισε απόψε ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση «σίγουρα δεν είναι έτοιμη να συνάψει συμφωνίες που είναι σε βάρος της Αυστρίας», τόνισε ο Κουρτς, προσθέτοντας ότι θέλει να αναμένει τί πραγματικά θα πράξει η Γερμανία, ενώ, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, επισήμανε πως η χώρα του είναι προετοιμασμένη για όλες τις περιστάσεις.

Ο ίδιος παρέπεμψε στο γεγονός, ότι στον συμβιβασμό ανάμεσα στην Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της καγκελαρίου Μέρκελ και στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, θα πρέπει να συναινέσει και το συγκυβερνών στην Γερμανία Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του αντικαγκελάριου Στράχε, ο οποίος διευκρίνισε πως «είναι αυτονόητο ότι δεν θα υποστηριχθεί και ούτε θα συναφθεί καμία συμφωνία σε βάρος της Αυστρίας», ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Κικλ υπογράμμισε πως «δεν θα επιτραπεί τίποτε από το οποίο προκύπτει ζημία για την Αυστρία».

Ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε επικαλέστηκε τις δηλώσεις της αρχηγού των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες, η οποία χαρακτήρισε την συμφωνία Μέρκελ- Ζέεχοφερ, «ακάλυπτη επιταγή».

Υπονοώντας σαφώς την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ, ο Χέρμπερτ Κικλ διατεινόταν πως «η Αυστρία δεν επιτρέπεται να σηκώσει ακόμη περισσότερο βάρος από το κληροδότημα μίας λανθασμένης πολιτικής του καλωσορίσματος, που συνδέεται στην Ευρώπη με συγκεκριμένα ονόματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Διεθνή / Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Η ένταση στη Ρουμανία έχει κορυφωθεί από τον Δεκέμβριο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενο πιθανή ρωσική παρέμβαση υπέρ του ακροδεξιού Καλίν Γκεοργκέσκου
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Διεθνή / Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Η συζήτηση για τον παιδικό καρκίνο επανέρχεται στο προσκήνιο, με την επιστημονική κοινότητα να καλεί για περισσότερη έρευνα στις αιτίες της αύξησης των περιστατικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των περιβαλλοντικών επιδράσεων
LIFO NEWSROOM
Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM