Δύο νέες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο με διαφορά λίγων λεπτών - Μάχη με τις φλόγες και στην Άνδρο

Δύο νέες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο με διαφορά λίγων λεπτών - Μάχη με τις φλόγες και στην Άνδρο Facebook Twitter
Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)
0

Δύο νέες μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν το απόγευμα στη Ζάκυνθο, με διαφορά λίγων λεπτών.

Οι φωτιές καίνε δασική έκταση κοντά στα χωριά Κοιλιωμένος και Μαχαίραδο.

Μέχρι στιγμής, δεν απειλούνται άμεσα κατοικίες, ωστόσο σημειώνεται πως πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να ενισχυθούν αργότερα.

Μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή είναι η πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα - ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο να καίει πευκοδάσος της περιοχής.

Στο χωριό του Κοιλιωμένου βρίσκονται 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες ενώ ρίψεις νερού κάνουν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ, ένα ελικόπτερο Έρικσον και 5 υδροφόρες.

Στην πυρκαγιά στο Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπου», όπου και αυτή είναι υπό πλήρη εξέλιξη, επιχειρούν για την κατάσβεση της 4 πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Παράλληλα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα και στην Άνδρο. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε κορυφογραμμή στην περιοχή Αμμόλοχος στα βόρεια του νησιού. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Ελλάδα / Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι ο γιος τους έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ κάνουν λόγο και για προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του και της συζύγου του
LIFO NEWSROOM