Συναγερμός στη Χαβάη για τον τυφώνα Λέιν κατηγορίας 4 που πλησιάζει τις ακτές

Συναγερμός στη Χαβάη για τον τυφώνα Λέιν κατηγορίας 4 που πλησιάζει τις ακτές Facebook Twitter
Ο τυφώνας όπως φαίνεται από το Διάστημα (EPA)
0

Συναγερμός έχει σημάνει στη Χαβάη, καθώς ο τυφώνας Λέιν κατευθύνεται προς το αρχιπέλαγος του νησιωτικού συμπλέγματος. 

Ο τυφώνας, κατηγορίας 4, πλησιάζει με ανέμους 230 χιλιομέτρων την ώρα.

Μάλιστα οι μετεωρολόγοι εκφράζουν την ανησυχία πως η ένταση των ανέμων θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, σχηματίζοντας την πιο σφοδρή καταιγίδα των τελευταίων 25 ετών στην περιοχή. 

Σύμφωνα με τους ίδιους, η βροχόπτωση αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και 500 χιλιοστά (1 χιλιοστό βροχής, ισοδυναμεί με 1 τόνο νερού ανά στρέμμα), ενώ η NASA προειδοποιεί για μία «πάρα πολύ επικίνδυνη καταιγίδα». 

Σχολεία, κυβερνητικά κτίρια και επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει εν αναμονή της καταιγίδας, ενώ οι αρχές συμβουλεύουν τους κατοίκους να προμηθευτούν τρόφιμα και νερό για αρκετές ημέρες και να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο. 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τη Χαβάη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με τον τυφώνα να αναμένεται να χτυπήσει τη στεριά σε λίγες ώρες.  

«Συμβουλεύουμε όλους όσους βρίσκονται στο μονοπάτι της καταιγίδας να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πολιτείας, σε ό,τι αφορά τις εκκενώσεις περιοχών», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

Συναγερμός στη Χαβάη για τον τυφώνα Λέιν κατηγορίας 4 που πλησιάζει τις ακτές Facebook Twitter
EPA

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκονται τα νησιά Μάου, Λανάι, Μολοκάι και Καχουλουάβε. 

«Ορισμένοι μπορούν να πουν ότι είναι ένας ακόμα τυφώνας, "δεν μας χτύπησε την προηγούμενη φορά, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε τώρα". Όχι. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα και να ελπίζουμε στο καλύτερο», δήλωσε ο δήμαρχος της Χονολουλού, Κιρκ Κάλντγουελ. 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM