Οι ΗΠΑ θα διώξουν Bορειοκορεάτη χάκερ για την επίθεση στη Sony

Οι ΗΠΑ θα διώξουν Bορειοκορεάτη χάκερ για την επίθεση στη Sony Facebook Twitter
EPA
0

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχεδιάζει να διώξει ποινικά έναν χάκερ από τη Βόρεια Κορέα για την κυβερνοεπίθεση του 2014 στην Sony, σύμφωνα με τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους που επικαλούνται οι New York Times. 

Η ηλεκτρονική επίθεση έπληξε το 70% των υπολογιστών της εταιρείας παραγωγής ταινιών, σε αντίποινα για την κυκλοφορία της κωμωδίας "The Interview" (Η συνέντευξη), με θέμα μία απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Η ταινία διακωμωδούσε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη και προκάλεσε την οργή της Πιονγιάνγκ. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέταζε εδώ και χρόνια την προοπτική δίωξης του ύποπτου Πακ Γιν-Χιοκ, αλλά οι απαραίτητες διαδικασίες καθυστέρησαν, επειδή αρκετές από τις πληροφορίες σε βάρος του χάκερ ήταν απόρρητες και δεν μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε οποιαδήποτε μηνυτήρια αναφορά. 

Σύμφωνα με τους NYT, ο Πακ εργάζεται για την Γενική Υπηρεσία Αναγνώρισης της Βόρειας Κορέας, που επί της ουσίας αποτελεί τον βραχίονα των μυστικών υπηρεσιών της Πιονγιάνγκ. 

Η ίδια υπηρεσία πιστεύεται ότι ευθύνεται για την ευρεία ηλεκτρονική επίθεση WannaCry που «πάγωσε» το βρετανικό σύστημα υγείας απαιτώντας λύτρα για το ξεκλείδωμα των υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές ληστείες στην κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές. 

Από την παράνομη αυτή δραστηριότητα, εκτιμάται πως η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας κατάφερε να συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Διεθνή / Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Οι υπάρχουσες ζώνες συγκέντρωσης είτε είναι ανεπαρκείς είτε έχουν πια αντικατασταθεί από τσιμεντένια κτήρια - Θα μπορούσε ο αναμενόμενος «μεγάλος σεισμός» να έρθει εξασθενημένος μετά τα 6,2 Ρίχτερ;
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM