Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι μάνατζερ αθλητών στον κόσμο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι μάνατζερ αθλητών στον κόσμο Facebook Twitter
0

Τα τεράστια κέρδη των κορυφαίων αθλητικών μάνατζερ δημοσιοποιεί το αμερικανικό περιοδικό Forbes στην ετήσια έκθεσή του. 

O Αμερικανός μάνατζερ παικτών του μπέιζμπολ, Σκοτ Μπόρας, παραμένει ο πλουσιότερος μάνατζερ στον κόσμο. 

Ο Μπόρας εκπροσώπησε την προηγούμενη σεζόν εννέα παίκτες με συμβόλαια αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και εισέπραξε περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες, για ένα σύνολο συμβολαίων αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο ποδόσφαιρο κορυφαίος μάνατζερ εξακολουθεί να είναι ο Ζόρζε Μέντες με γνωστότερο πελάτη του τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μέντες βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με συμβόλαια αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και 100 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες.

Στην δεκάδα φιγουράρουν ακόμη τρεις μάνατζερ ποδοσφαιριστών. Ο Τζόναθαν Μπαρνέτ του Ομίλου Stellar (79,5 εκατ. προμήθειες και συνολική αξία συμβολαίων 795 εκατομμύρια ευρώ) στην τρίτη θέση. Π

Πέμπτος είναι ο Μίνο Ραϊόλα, με προμήθειες 62,9 εκατ. δολάρια και συμβόλαια 629 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Βόλκερ Στρουτς (μάναζτερ μεταξύ άλλων των Μάρκο Ρόις, Μάριο Γκέτσε και Τόνι Κροος) ανέβηκε στην όγδοη θέση με 46,4 εκατομμύρια προμήθειες.

Συνολικά, μεταξύ των 50 πλουσιοτέρων μάνατζερ στη λίστα Forbes, κυριαρχεί το μπέιζμπολ (με 13 μάνατζερ) και ακολουθείται από το μπάσκετ (11), το ποδόσφαιρο (8), το αμερικάνικο ποδόσφαιρο (8), το χόκεϊ (7), το τένις (1) και το γκολφ (1).

Όσον αφορά στις εταιρείες μάνατζερ, στην κορυφή της λίστας του Forbes είναι η Creative Artists Agency, με προμήθειες 350 εκατομμύρια δολάρια και συμβόλαια συνολικής αξίας 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πίσω της είναι η Wasserman, με 175 εκατομμύρια προμήθειες και 3,7 δισ. συνολική αξία συμβολαίων και τις θέσεις στο βάθρο «κλείνει» η Excel Sports Management, με κύριο αθλητή τον Tiger Woods, προμήθειες 168 εκατομμύρια και συμβόλαια 3,4 δισεκατομμυρίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM