Το εστιατόριο Noma, το οποίο βρίσκεται στην Κοπεγχάγη, έχει δύο αστέρια Μισελέν και έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου τα πέντε τελευταία συνεχόμενα χρόνια, πρόσφατα άνοιξε ένα pop up υποκατάστημα στο Τόκιο.
Ο διάσημος σεφ του Noma, René Redzepi, μετακόμισε μαζί με την πενηνταμελή του ομάδα στο Mandarin Oriental του Τόκιο για πέντε εβδομάδες για να πειραματιστεί με τη γιαπωνέζικη κουζίνα. Οι κάτοικοι του Τόκιο έπαθαν φρενίτιδα, με 60.000 αιτήσεις για δείπνο που ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2014. Ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών κατάφερε να εξασφαλίσει κράτηση, αφού το εστιατόριο έχει χωρητικότητα 56 ατόμων. Για την ακρίβεια, 4.032.
Το Noma παράλληλα με το pop up έστησε ένα online κατάστημα στο οποίο πωλούνται τα μαχαιροπήρουνα, τα πιάτα και τα ποτήρια του προσωρινού εστιατορίου στο Τόκιο. Ο Redzepi ανέθεσε τον σχεδιασμό σε 14 καλλιτέχνες από την Ιαπωνία για προϊόντα με εγχώρια και περιορισμένη παραγωγή.
Τα προϊόντα που πωλούνται δεν είναι καινούρια, είναι όσα πραγματικά χρησιμοποιήθηκαν στο εστιατόριο, όσο έμεινε ανοιχτό στο Τόκιο. Για παράδειγμα, ένα πιρούνι από λάκα του Akito Akgagi κοστίζει 176 ευρώ.
Μπορείτε να δείτε τα υπόλοιπα, μαζί με τις τιμές τους, εδώ.
σχόλια