The Dreamer and the full moon

The Dreamer and the full moon Facebook Twitter
0
The Dreamer and the full moon Facebook Twitter
Υπάρχει κάτι που δεν θα ξεχάσεις ποτέ; «Ναι, όταν έκανα την έκθεση στο Πύργο του Άιφελ. Παρατηρώ ότι είμαι μόνος μου στο πρώτο όρο του Πύργου, ατενίζω όλο το Παρίσι και κλαίω από την χαρά μου».

Από τα πολύχρωμα αρκουδάκια που κάποτε στόλιζαν τους δρόμους του κέντρου μέχρι το Neon Raum ο Σωτήρης Τρέχας έχει διανύσει μια πορεία πολύ δημιουργική. Στα 25 του έχει καταφέρει να ασχολείται με όσα που του αρέσουν και να ζει από αυτά –όσο είναι δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Ως The Dreamer φτιάχνει από μπλουζάκια και όμορφα σημειωματάρια μέχρι κάλτσες και γυαλιά με μια πολύ ιδιαίτερη αισθητική. «Σήμερα το να δημιουργήσεις είναι κάτι εύκολο, το να δημιουργήσεις στοχευμένα είναι πιο δύσκολο, αλλά το να δημιουργήσεις στοχευμένα και επιτυχημένα είναι ακόμα πιο δύσκολο», λέει.

Το Neon Raum στην Οδό Λεωχάρους [σε ένα μικρό δρομάκι, κάθετη στην Κολοκοτρώνη] είναι ο πολυχώρος που έχει δημιουργήσει με τη φίλη του τη Νάντια, ένας όροφος με μεγάλες τζαμαρίες και new vintage αίσθηση σε όσα αντικρίζεις, από τα έπιπλα και τα αντικείμενα που πωλούνται, δημιουργημένα από τους ίδιους ή φίλους τους που έχουν το ίδιο «μικρόβιο». Αυτό που σκέφτεσαι μόλις ανέβεις στον πρώτο όροφο είναι ότι σου θυμίζει το ζεστό, καλοδιατηρημένο σαλόνι της θείας που επισκέπτεσαι την Κυριακή. Μόνο που εκτός από το περιβάλλον τα πάντα στο Neon Raum είναι εντελώς σύγχρονα.

The Dreamer and the full moon Facebook Twitter

Ο Σωτήρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Μικρός ήθελε να γίνει αρχιτέκτονας -του άρεσαν πολύ τα σχέδια και η γεωμετρία. Όμως διάλεξε το Marketing, σπουδάζοντας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του λατρεύει να ζωγραφίζει, είναι όπως λέει «ένας είδος ψυχοθεραπείας». Αυτός ήταν και ο λόγος που συμμετείχε σε μια έκθεση που είχε γίνει στο Γκάζι για νέους καλλιτέχνες. Παρόλο όμως που ήταν κάτι που το χάρηκε πολύ, είναι ένα γεγονός που τον έχει σημαδέψει. «Έφαγα πολύ έντονο bullying σε αυτή την έκθεση, αφού ήμουν ο νεότερος και ο μόνος που δεν είχε βγάλει την σχολή Καλών Τεχνών. Μιλούσαμε, ανταλλάσσαμε ιδέες για τα έργα, εμπειρίες και όταν άκουγαν ότι δεν είμαι από την Καλών Τεχνών έφευγαν μακριά, πλήρης κομπλεξισμός. Παραλίγο να πουλήσω και ένα έργο μου, αλλά φυσικά δεν προχώρησε αφού δεν ήμουν στην Καλών Τεχνών. Από τους διοργανωτές δεν έχω παράπονο, αλλά οι συμμετέχοντες μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά ξινοί. Είναι κάτι που μου χει χαραχτεί στο μυαλό πολύ έντονα». Ήταν κάτι που τον επηρέασε πολύ, έτσι αποφάσισε ότι θα κάνει αυτό που θέλει και σε όποιον αρέσει.

The Dreamer and the full moon Facebook Twitter

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στο site του ΓΚΡΕΚΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ