Σε άρση απορρήτου για το Wikileaks υποχρέωσε το Twitter αμερικανικό δικαστήριο

Σε άρση απορρήτου για το Wikileaks υποχρέωσε το Twitter αμερικανικό δικαστήριο Facebook Twitter
0

Οπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου ,στο πλαίσιο έρευνας εγκλήματος, δικαστήριο των Η.Π.Α. υποχρέωσε την εταιρεία από το San Francisco να δώσει εντός 3 ημερών, χωρίς να ενημερώσει τους χρήστες, διευθύνσεις IP, ώρες σύνδεσης, διευθύνσεις e-mail, τη στιγμή που η κυβέρνηση έψαχνε επίσης διευθύνσεις κατοικίας, καταστάσεις πληρωμών, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών.

Το Twitter υποχρεώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου να δώσει στοιχεία για τον Julian Assange και άλλα άτομα που εικάζεται ότι συνεργάστηκαν για τη διαρροή των εμπιστευτικών εγγράφων ή υποστήριξαν το δικτυακό τόπο, μεταξύ των οποίων βρίσκεται μέλος της ισλανδικής βουλής. Το WikiLeaks καταδίκασε το αίτημα των Η.Π.Α. για άρση του απορρήτου, ενώ ο υπουργός εξωτερικών της Ισλανδίας ετοιμάζει διαμαρτυρία για την ερχόμενη Δευτέρα. Θεωρεί την πολιτική των Η.Π.Α. απαράδεκτη και μαζί με την κυβέρνηση θα προστατεύσει το βουλευτή που αποτέλεσε στόχο.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει δίωξη για εγκληματικές ενέργειες κατά του Assange που έφερε στο φως της δημοσιότητας έγγραφα που ντροπιάζουν τη χώρα και κάποιους συμμάχους της.

Το WikiLeaks ισχυρίστηκε ότι 3 από τους διωκόμενους δεν εργάστηκαν ποτέ για το δικτυακό τόπο, παρά μόνο το υποστήριξαν εθελοντικά ή πολιτικά. Δύο από αυτούς είχαν βοηθήσει στη δημοσίευση του video, στο οποίο αμερικάνικο ελικόπτερο έβαλε εναντίον Ιρακινών πολιτών.Η Birgitta Jonsdottir, μέλος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Ισλανδίας, που αποτελεί στόχο του εντάλματος άρσης απορρήτου, δήλωσε στο Sky News:

"Δεν έχω διεξάγει κάποια εγκληματική ενέργεια. Το βρίσκω ενοχλητικό, επειδή ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. ονόμασε το WikiLeaks διαδικτυακή οργάνωση τρομοκρατίας."Το Twitter, από την πλευρά του, ζήτησε το δικαίωμα ενημέρωσης των χρηστών στους οποίους αναφερόταν η κλήση προσκόμισης στοιχείων."Προκειμένου να βοηθήσουμε τους χρήστες να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, αποτελεί πολιτική μας η ενημέρωσή τους για επιβολή του νόμου και κυβερνητικές αιτήσεις για τα στοιχεία τους, εκτός αν ο νόμος μας απαγορεύει να το κάνουμε."

Το WikiLeaks ανακοίνωσε ότι οι νομικές ενέργειες προς το Twitter δείχνουν την διεξαγωγή έρευνας εγκληματικών ενεργειών από την αμερικανική κυβέρνηση, σχετικά με το δικτυακό τόπο, ενώ κάλεσε τη Facebook και τη Google να αποκαλύψουν αντίστοιχες εγκλήσεις που έχουν σταλεί σε εκείνες. Πηγή:  Reuters - adslgr.com

Αναδημοσίευση από Techit.gr

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για φορολοφικές δηλώσεις: Όσο νωρίτερα υποβληθούν, τόσο περισσότερο ωφελούνται οι φορολογούμενοι

Πολιτική / Μαρινάκης για φορολογικές δηλώσεις: Όσο νωρίτερα υποβληθούν, τόσο περισσότερο ωφελούνται οι φορολογούμενοι

Ένας από τους ξεκάθαρους στόχους αυτής της ρύθμισης είναι η επιβράβευση των συνεπών φορολογούμενων, που αποπληρώνουν χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις τους και έτσι διευκολύνεται ο προγραμματισμός τόσο των ιδίων όσο και του Κράτους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Ο Μητσοτάκης για μειώσεις φόρων: Οι πολίτες θα δουν σύντομα το όφελος από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης για μειώσεις φόρων: Οι πολίτες θα δουν σύντομα το όφελος από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

«θα κριθούμε σε 2,5 χρόνια από την αύξηση των ονομαστικών μισθών και τη μείωση των φόρων» υποστήριξε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του από το υπουργείο Οικονομικών
LIFO NEWSROOM