Και ο Μπέρνι Σάντερς στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Και ο Μπέρνι Σάντερς στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών Facebook Twitter
EPA
0

Στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών αποφάσισε να μπει και ο Μπέρνι Σάντερς με την υπόσχεση να ολοκληρώσει όσα ξεκίνησε κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση. 

«Μαζί, εσείς, εγώ και η καμπάνια μας το 2016, ξεκινήσαμε την πολιτική επανάσταση. Τώρα ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε αυτή την επανάσταση και να υλοποιήσουμε όλα αυτά που παλέψαμε», έγραψε ο Σάντερς σε e-mail προς τους υποστηρικτές του με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. 

Υπενθυμίζεται πως ο Σάντερς το 2016 βρέθηκε απέναντι από την Χίλαρι Κλίντον για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών. 

Ο 77χρονος γερουσιαστής, που εκπροσωπεί την πολιτεία του Βερμόντ, προάγει μια σειρά πολιτικών στις ΗΠΑ ανάμεσα στις οποίες είναι το Medicare for All, η θέσπιση του κατώτατου ομοσπονδιακού μισθού στα 15 δολάρια την ώρα και οι σπουδές χωρίς δίδακτρα. 

Παλιότερες δημοσκοπήσεις τον έδειχναν να προηγείται με άνεση ενάντια στους άλλους υποψήφιους του δημοκρατικού κόμματος και να βρίσκεται πίσω μόνο από των πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

«Τρία χρόνια πριν, κατά την καμπάνια μας το 2016, όταν παρουσιάσαμε την προοδευτική μας ατζέντα, μας είπαν πως οι ιδέες μας ήταν 'ριζοσπαστικές' και 'εξτρεμιστικές'», έγραψε ο Σάντερς στο e-mail. 

«Οι πολιτικές αυτές όλο και περισσότερο υποστηρίζονται από την πλειοψηφία των Αμερικανών», συμπλήρωσε. 

  

Με πληροφορίες από CNBC/NBC News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM