Ο Γεωργιάδης ζητά 300.000 ευρώ από τον Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση

Ο Γεωργιάδης ζητά 300.000 ευρώ από τον Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Στο μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε σήμερα η αγωγή που έχει καταθέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση. 

Καμία από τις δύο πλευρές δεν έφερε μάρτυρα για να εξετασθεί από το δικαστήριο. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζητά το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ για μία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, την οποία χαρακτηρίζει ψευδή και συκοφαντική.

Στην ανάρτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και γράφει: 

«Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε..... ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16........».


Στην αγωγή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι τα ανωτέρω γεγονότα είναι «ψευδή και συκοφαντικά για την τιμή και υπόληψή μου καθώς ψευδώς αναφέρει ότι ήμουν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρεία, ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς και ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισα όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα».

Εκτός από την χρηματική αξίωση, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητά, σε περίπτωση που η αγωγή του γίνει δεκτή, επιπλέον κυρώσεις κατά του κ. Πολάκη σε περίπτωση που παραβεί στο μέλλον την απόφαση του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, ζητά χρηματική ποινή 5.900 και προσωπικά κράτηση ενός έτους για τον κ. Πολάκη σε περίπτωση που προχωρήσει σε νερά δυσφημιστική ανάρτηση ή οποιαδήποτε αντίστοιχη τοποθέτηση. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ