Το NATO κατέβασε τη φωτογραφία των δυτών με την τουρκική σημαία από το Twitter

Το NATO κατέβασε τη φωτογραφία των δυτών με την τουρκική σημαία από το Twitter Facebook Twitter
0

Ντόμινο αντιδράσεων προκάλεσε μια υποβρύχια φωτογραφία στο twitter της Διοίκησης NATO, Allied Maritime Command (MARCOM), στην οποία δύο Τούρκοι δύτες πόζαραν με την σημαία της χώρας τους, βόρεια της Κρήτης.

Μετά από την αντίδραση του ΓΕΝ και την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, η φωτογραφία αφαιρέθηκε από τον επίσημο λογαριασμό του ΝΑΤΟ Maritime Command. Ωστόσο παραμένει στη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το NATO κατέβασε τη φωτογραφία των δυτών με την τουρκική σημαία από το Twitter Facebook Twitter

Η φωτογραφία φέρεται να έχει ληφθεί κατά τη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», που ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου και ολοκληρώνεται αύριο. Πρόκειται για άσκηση με σενάρια ναρκοπολέμου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων και βατραχάνθρωποι, που έκαναν κατάδυση βόρεια της Κρήτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση


«Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό.

Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας».

Τι συνέβη

Στο πλαίσιο της άσκησης κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της Νατοϊκής δύναμης SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2).


Μεταξύ αυτών ήταν και το τουρκικό ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca.

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, που δημοσίευσε πρώτο τις επίμαχες φωτογραφίες, κατά τη διάρκεια της άσκησης έγινε εκπαίδευση για την καταπολέμηση ναρκών και εκρηκτικών.

Οι Τούρκοι δύτες των ειδικών δυνάμεων SAS φωτογραφήθηκαν κρατώντας την τουρκική σημαία - με πληροφορίες να θέλουν το στιγμιότυπο να έχει τραβηχτεί στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Σούδας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Ελλάδα / Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί που συνεργάστηκαν στενά με τον πρώην πρωθυπουργό επιχειρούν μια αποτίμηση της παρακαταθήκης που άφησε ως μία απ’ τις πιο σημαντικές και πολύπλευρες πολιτικές προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ