Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter

Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

1

Οι παραταγμένες στη σειρά σημαίες όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έξω από το παλιό κτίριο «Ουίνστον Τσόρτσιλ» σε προειδοποιούν ότι έχεις φτάσει στην επίσημη έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.)στο Στρασβούργο.


Από τις πρώτες κιόλας εικόνες συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι στην «καρδιά» της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Το Ε.Κ. εκπροσωπεί σήμερα περίπου 450 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελείται από 751 ευρωβουλευτές, 23 επιτροπές, 8 πολιτικές ομάδες και 44 αντιπροσωπείες.


Από το κέντρο της πόλης πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ειδικό λεωφορείο που μεταφέρει στους χώρους του Ε.Κ δημοσιογράφους, υπαλλήλους, ευρωβουλευτές αλλά και όσους επισκέπτες έχουν το απαραίτητο πάσο που σου δίνει απόλυτη ελευθερία στις μετακινήσεις, τη δυνατότητα να θαυμάσεις τους πολυτελείς χώρους και να περιηγηθείς στο μέρος όπου λαμβάνεται το 80% των αποφάσεων της Ευρώπης.

Το Ε.Κ. είναι το μόνο θεσμικό όργανο της Ε.Ε. που εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες. Στο κεντρικό κτίριο τα γραφεία ξεπερνούν τα 1.300, ενώ αρχιτεκτονικά είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να θυμίζει κάτι μισοτελειωμένο, συμβολίζοντας την ανολοκλήρωτη ευρωπαϊκή ενοποίηση.


Ξεκινώντας από το παλιό κτίριο, μπορείς να καθίσεις στο υπέροχο καφέ δίπλα στον ποταμό Ιλ, έναν από τους σημαντικότερους παραπόταμους του Ρήνου, έχοντας απρόσκοπτη θέα προς το επιβλητικό κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου.

Συνήθως, η πρώτη μέρα είναι αναγνωριστική, αφού διαρκώς ξαφνιάζεσαι είτε από τις προσωπικότητες που περνούν δίπλα σου είτε από τις αίθουσες και την οργάνωση του Κοινοβουλίου.

Όλα αρχίζουν να συμβαίνουν μόλις διασχίσεις τον μακρύ διάδρομο, γνωστό ως «πασαρέλα», με την ασύγκριτη πανοραμική θέα, που συνδέει το παλιό με το νέο, δαιδαλώδες κτίριο και φέρει το όνομα της φεμινίστριας δημοσιογράφου και πολιτικού Louise Weiss.

Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Η είσοδος του παλιού κτιρίου Ουίνστον Τσόρτσιλ.


Αυτήν τη διαδρομή θα χρειαστεί να την κάνεις αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο ίδιο επίπεδο, μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα, διακρίνεις το VoxBox, έναν χώρο διαμορφωμένο έτσι ώστε να φιλοξενεί τηλεοπτικά συνεργεία απ' όλο τον κόσμο.

Εκεί παρατηρείς τους δημοσιογράφους να παίρνουν συνεντεύξεις από διάφορες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής όλες τις ώρες της ημέρας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολυάριθμα και εντυπωσιακά στούντιο με δεκάδες ανταποκριτές, τεχνικούς και υπαλλήλους του Κοινοβουλίου, οι οποίοι ρυθμίζουν τη σειρά προτεραιότητας για τις συνεντεύξεις.


Το Ε.Κ. είναι το μόνο θεσμικό όργανο της Ε.Ε. που εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες. Στο κεντρικό κτίριο τα γραφεία ξεπερνούν τα 1.300, ενώ αρχιτεκτονικά είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να θυμίζει κάτι μισοτελειωμένο, συμβολίζοντας την ανολοκλήρωτη ευρωπαϊκή ενοποίηση.


Οι άνθρωποι του Ευρωκοινοβουλίου, αφού μας ξενάγησαν και μας μίλησαν για τις λειτουργίες του, στη συνέχεια μας οδήγησαν στην αίθουσα των δημοσιογράφων.

Πρόκειται για δύο τεράστια newsrooms, στα οποία άνθρωποι του Τύπου από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά τις συνεδριάσεις, τις συνεντεύξεις Τύπου αλλά και μαγνητοσκοπημένες ομιλίες στα ομοιόμορφα χωρισμένα γραφεία που διαθέτουν όλες τις ανέσεις: τηλέφωνα, ειδικές θύρες, φωτισμό και πρίζες.

Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
To cafe των ευρωβουλευτών.


Απέναντι ακριβώς, στο πάνω μέρος μιας σκοτεινής σκάλας, μια πινακίδα με την ένδειξη «Briefing» οδηγεί στο μέρος όπου πραγματοποιούνται όλες οι συνεντεύξεις Τύπου.

Κατά τη διάρκειά τους, συνεργάτες των ομιλητών μοιράζουν χρήσιμα έγγραφα, αντίτυπα με τα κυριότερα σημεία των συζητήσεων και των ομιλιών και γραφικές αναπαραστάσεις. Εμείς είχαμε τέτοιου είδους «ενημέρωση» από τον επικεφαλής της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ.

Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται η καφετέρια των δημοσιογράφων που έχει ξεχωριστό χώρο για τους καπνιστές και εκεί μπορείς να συζητήσεις, να φας κάτι ελαφρύ και να πιεις τον καφέ της προτίμησής σου. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί άκουγες τα περισσότερα ελληνικά, ενώ οι πιο πολλοί σχολίαζαν τις αλλοπρόσαλλες μοκέτες με τα λουλούδια που κανείς δεν έχει καταλάβει πώς συνδυάζονται με τον χώρο.

Στον πρώτο όροφο, αφού περάσεις τις ενδιάμεσες μικρές πεζογέφυρες με τα τεράστια πράσινα φυτά που συνδέουν τις δύο πλευρές του κτιρίου, θα βρεθείς μπροστά σε κυλιόμενες σκάλες που σε οδηγούν στην Αίθουσα Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Πριν ακόμα μπεις, σε εντυπωσιάζει το μέγεθός της, το ημικυκλικό σχήμα της αλλά και το café των ευρωβουλευτών που ξεχωρίζει ως πιο κυριλέ από τα υπόλοιπα, με τα ιδιαιτέρως καλαίσθητα φωτιστικά και την προνομιακή θέση του.

Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Το VoxBox, ένας χώρος διαμορφωμένος έτσι ώστε να φιλοξενεί τηλεοπτικά συνεργεία απ' όλο τον κόσμο. Εκεί παρατηρείς τους δημοσιογράφους να παίρνουν συνεντεύξεις από διάφορες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής όλες τις ώρες της ημέρας. Φωτο: © European Union/ Μathieu Cugnot


Στην είσοδο της Αίθουσας της Ολομέλειας υπάρχει ένα βεστιάριο, πίνακας με τα θέματα που θα συζητηθούν αλλά και ένα πρακτικό σχεδιάγραμμα προκειμένου να γνωρίζεις ποια είναι η θέση του ευρωβουλευτή κάθε χώρας.


Από τα θεωρεία των δημοσιογράφων παρατηρώ την επιβλητική και άκρως εντυπωσιακή αμφιθεατρική αίθουσα, όπως και τα έδρανα των ευρωβουλευτών. Ενδιάμεσα ξεχωρίζουν τα δύο διαζώματα με τις 24 αίθουσες στις οποίες εργάζονται οι διερμηνείς.

Το επαναλαμβανόμενο χτύπημα ενός κουδουνιού, ένας διαπεραστικός και επίμονος ήχος που ακούγεται παντού, σε προειδοποιεί για την έναρξη κάθε συνεδρίας.


Η πρώτη συζήτηση αφορούσε την οδηγία για τους νέους κανόνες σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο. Τα μέλη του Ε.Κ. την υιοθέτησαν στην ψηφοφορία με 348 ψήφους υπέρ, 274 κατά και 36 αποχές.

Ο τρόπος ψηφοφορίας ήταν πρωτοποριακός, καθώς γινόταν με ηλεκτρονικό σύστημα ‒ μερικές ψηφοφορίες βέβαια, πραγματοποιήθηκαν με ανάταση χεριών.


Όπως μάθαμε στη συνεδρίαση, οι δημιουργοί και οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να διαπραγματεύονται με τους «γίγαντες» του Διαδικτύου χάρη σε αυτήν τη συμφωνία, η οποία διασφαλίζει την ελευθερία της έκφρασης.

Η οδηγία, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των διαπραγματευτών του Ε.Κ. και του Συμβουλίου, έχει στόχο να εξασφαλίσει ότι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας εφαρμόζονται και στο Διαδίκτυο.


Το YouTube, το Facebook και το Google News είναι μεταξύ των πιο γνωστών υπηρεσιών που θα επηρεαστούν άμεσα από τη νέα νομοθεσία. Ουσιαστικά, οι τεχνολογικοί γίγαντες θα μοιράζονται τα έσοδά τους με τους καλλιτέχνες και τους δημοσιογράφους.

Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Εκθεσιακός χώρος για την ιστορία, την οργάνωση, τους κανόνες, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Ένα άλλο κομβικό θέμα που συζητήθηκε στη συγκεκριμένη Ολομέλεια ήταν αυτό της αλλαγής της ώρας. Τελικά, ψηφίστηκε ο τερματισμός από το 2021 της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών μία ώρα μπροστά ή πίσω, ανάλογα με την εποχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε από τα μέλη του Ε.Κ. με 410 ψήφους υπέρ, έναντι 192 κατά και 51 αποχές, οι χώρες της Ε.Ε. που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν τη θερινή τους ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021.

Παράλληλα, όποιες προτιμούν να διατηρήσουν τη χειμερινή, μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

Φυσικά, η συζήτηση που προσέλκυσε το ενδιαφέρον και στην οποία ήταν παρόντες οι Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ και Μάνφρεντ Βέμπερ ήταν αυτή για το επικείμενο Brexit, την οποία συντόνιζε ο πρόεδρος του Ε.Κ., Αντόνιο Ταγιάνι.

Ζωηρές τοποθετήσεις, επιφωνήματα, κραυγές, ειδικά των Βρετανών ευρωβουλευτών, αντιδράσεις αλλά και κάποιες στιγμές μακριά από τις κάμερες, όπως ο χαρακτηριστικός τρόπος που ο Μάνφρεντ Βέμπερ σηκώθηκε από τη θέση του για να συγχαρεί και να επαινέσει την ομιλία του Σκωτσέζου ευρωβουλευτή Άλιν Σμιθ, υπό το άγρυπνο βλέμμα του υπέρμαχου της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νάιτζελ Πολ Φάρατζ.

Αναμφισβήτητα, είναι η μοναδική αίθουσα στην οποία νιώθεις το προεκλογικό κλίμα και αντιλαμβάνεσαι πλήρως την κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών.


Στα διαλείμματα, μπορείς να επιλέξεις είτε ένα λιτό γεύμα από έναν τεράστιο μπουφέ είτε κάτι πιο γκουρμέ σε εξαιρετικές τιμές στα άνετα πολυεθνικά τραπέζια των εστιατορίων, όπου επικρατεί μια πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα.

Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Οι πεζογέφυρες με τα τεράστια πράσινα φυτά. Φωτο: © European Union/ Fred Marvaux


Καθημερινά επισκέπτονται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκατοντάδες μαθητές, γι' αυτό υπάρχουν διάφοροι εκθεσιακοί χώροι που αναφέρονται στην ιστορία, στην οργάνωση, στους κανόνες, στη δημοκρατία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους ευρωβουλευτές, αλλά και συλλογή με φωτογραφίες όλων των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Ελάχιστα μέτρα πιο πέρα το βλέμμα τραβά το κόκκινο χαλί που είναι στρωμένο για τους ηγέτες των κρατών της Ευρώπης αλλά και το γνωστό φόντο για τις εθιμοτυπικές φωτογραφίες.

Στο ισόγειο ξεχωρίζει το αίθριο για όσους επιθυμούν να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία με τις 28 σημαίες των κρατών-μελών. Επίσης, λειτουργεί κατάστημα απ' όπου μπορείς να προμηθευτείς κάποια αναμνηστικά, όπως μολύβια, στιλό, μπλουζάκια και σουβενίρ.


Την Τετάρτη που ήμουν εκεί το Ε.Κ. ενέκρινε έναν καινούργιο νόμο σχετικά με την απαγόρευση των πλαστικών αντικειμένων μίας χρήσης, όπως πιάτα, μαχαιροπίρουνα, καλαμάκια, ξυλάκια και μπατονέτες.

Υπέρ της συμφωνίας με τους υπουργούς της Ε.Ε. ψήφισαν 560 μέλη, 35 κατά, ενώ 28 απείχαν ‒ τουτέστιν, όλα τα παραπάνω προϊόντα θα απαγορευτούν στην Ε.Ε. σταδιακά μέχρι το 2021.

Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να πετύχουν τον στόχο για τη συλλογή του 90% των πλαστικών μπουκαλιών μέχρι το 2029, ενώ αυτά θα πρέπει να προέρχονται τουλάχιστον κατά 25% από ανακυκλωμένο υλικό μέχρι το 2025 και κατά 30% μέχρι το 2030.


Την επόμενη μέρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ψηφοφορία για τον τριπλασιασμό της χρηματοδότησης του προσεχούς προγράμματος Erasmus+, ώστε να αυξηθούν οι διαθέσιμες θέσεις και οι επιχορηγήσεις να είναι πιο στοχευμένες, ενώ είχε προηγηθεί συζήτηση με αφορμή την οποία οι ευρωβουλευτές κάλεσαν την Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη να πάρουν μέτρα για να περιορίσουν τον συστημικό ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αφρικανικής καταγωγής στην Ε.Ε.

Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Λίγο πριν την είσοδο της Ολομέλειας. Φωτο: © European Union/ Fred Marvaux


Την ίδια στιγμή, η φράση που κυριαρχούσε σε ολόκληρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν αυτή που αποτελεί και το βασικό σλόγκαν των επερχόμενων εκλογών, «Αυτήν τη φορά ψηφίζω», αποτυπώνοντας τον αντίκτυπο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην καθημερινότητά μας.


Με όσους ανθρώπους του Κοινοβουλίου συνομιλούσες τόνιζαν χωρίς δισταγμό ότι οι φετινές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες και σημείωναν: «Δεν αρκεί να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτήν τη φορά ο καθένας μας χρειάζεται να αναλάβει την ευθύνη και να επιλέξει το μέλλον του».


Αναμφίβολα οι εκλογές του Μαΐου θα διαμορφώσουν την επόμενη μέρα της Ευρώπης. Στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», η οποία διαμορφώθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του Ε.Κ. και περιλαμβάνει εκατοντάδες σύντομα παραδείγματα για το πώς η Ε.Ε. επηρεάζει θετικά τη ζωή μας.

Οι χρήστες μπορούν να βρουν εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή τους, το επάγγελμά τους ή ακόμα και τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.


Φυσικά, υπάρχει η ψηφιακή εφαρμογή Citizens' App, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ανακαλύψουν τι έχει κάνει ήδη αλλά και τι σχεδιάζει να κάνει η ΕΕ.

Επίσης, οι χρήστες μπορούν να κάνουν αναζητήσεις, να χρησιμοποιήσουν προσωπικές ρυθμίσεις, να μοιραστούν την εφαρμογή και να έχουν πρόσβαση σε αυτήν μέσω είκοσι τεσσάρων γλωσσών.


Και οι τέσσερις μέρες που περιηγήθηκα σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου και περιπλανήθηκα στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ταυτότητας οφείλω να πω ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία.

Ατελείωτες διαδρομές, πολιτικές συζητήσεις, πολυάριθμες προσωπικότητες, διαρκείς συνεδριάσεις, αποφάσεις, συνεντεύξεις Tύπου, συμβολισμοί, εκμυστηρεύσεις, αρμοδιότητες, όργανα, αναγνώσεις και εξουσίες σε μια τοποθεσία όπου συνυπάρχoυν εδώ και πολλά χρόνια το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της γηραιάς ηπείρου.

Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Το newsroom στο Ευρωκοινοβούλιο. Φωτο: © European Union/ Pascal Bastien
Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Διαδήλωση έξω από το Ευρωκοινοβούλιο. Φωτο: © European Union/ Fred Marvaux
Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Η αίθουσα της Ολομέλειας. Φωτο: © European Union/ Genevieve Engel
Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Το αναγνωστήριο.
Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Η αίθουσα που γίνονται οι συνεντεύξεις τύπου.
Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Φωτο: © European Union/ Michel Christen
Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
O ποταμός Ιλ, ένας από τους σημαντικότερους παραπόταμους του Ρήνου. Φωτο: © European Union/ Michel Christen
Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Πανοραμική άποψη του Ευρωκοινοβουλίου. Φωτο: © European Union/ Michel Christen
Στα άδυτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Facebook Twitter
Φωτο: © European Union/ Genevieve Engel
 

Επισκεφθείτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο


www.europarl.europa.eu

Διεθνή
1

Γιάννης Πανταζόπουλος

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος γεννήθηκε το 1984. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 2008 έχει εργαστεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ως δημοσιογράφος και από το 2014 αποτελεί βασικό μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας της έντυπης και ηλεκτρονικής «LiFO». Έχει επιμεληθεί τεύχη ειδικού περιεχομένου της έντυπης LiFO και έχει πάρει συνεντεύξεις από τις κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.
Mail:  [email protected]

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Λίνος - Αλέξανδρος Σισιλιάνος έγινε ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ελλάδα / Ο Λίνος - Αλέξανδρος Σισιλιάνος έγινε ο πρώτος Έλληνας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Τον Λίνο - Αλέξανδρο Σισιλιάνο εξέλεξε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως νέο πρόεδρο του Δικαστηρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελ Σαλβαδόρ: Στην πιο σύγχρονη και αυστηρή φυλακή του κόσμου - Οι κρατούμενοι είναι «άδεια κελύφη»

Διεθνή / Ελ Σαλβαδόρ: Στην πιο σύγχρονη και αυστηρή φυλακή του κόσμου οι κρατούμενοι είναι σαν «ζωντανοί νεκροί»

«Οι χειρότεροι από τους χειρότερους» εγκληματίες του Ελ Σαλβαδόρ είναι φυλακισμένοι στο Cecot - Βγαίνουν μόνο 30' την ημέρα, φορούν μόνο λευκή μπλούζα και βερμούδα, κοιμούνται ανά 80 σε κελιά χωρίς μαξιλάρια και κουβέρτες, δεν έχουν μαζί τους κανένα αντικείμενο
LIFO NEWSROOM
Ben & Jerry's: Μηνύει τη μητρική της εταιρεία γιατί δεν επιτρέπει τη δημόσια στήριξη στην Παλαιστίνη

Διεθνή / Ben & Jerry's: Μηνύει τη μητρική της εταιρεία γιατί δεν επιτρέπει τη δημόσια στήριξη στην Παλαιστίνη

Η Ben & Jerry's κατηγορεί τη μητρική της εταιρεία, Unilever, υποστηρίζοντας ότι έχει «σιωπήσει» όλες τις προσπάθειες τη να εκφράσει δημόσια στήριξη στον λαό των παλαιστίνιων
LIFO NEWSROOM