Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ σε ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ σε ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις ευρωεκλογές του Μαΐου όσο και στις βουλευτικές εκλογές, προβλέπει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27,2% έναντι 19,9% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στο 7,3%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 4,6%.

Παρόμοια εικόνα αναμένεται και στις βουλευτικές εκλογές, για τα τρία πρώτα κόμματα, αφού η ΝΔ φαίνεται να προηγείται με 28,8% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 7,8%). Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,7% ενώ η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 5,1% και το ΚΚΕ 5%.

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα «ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», με 28% έναντι 23%.

Εν τω μεταξύ, στο σενάριο της αναλογικής κατανομής της αδιευκρίνιστης ψήφου, φαίνεται να εισέρχεται στη Βουλή και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με ποσοστό 3,1%. Σε αυτό το σενάριο τα εκλογικά ποσοστά θα διαμορφωθούν ως εξής: ΝΔ 37,5%, ΣΥΡΙΖΑ 27,3%, ΚΙΝΑΛ 8,7%, ΧΑ 6,7%, ΚΚΕ 6,4% και Ελληνική Λύση 3,1%. 

Τέλος, μία ενδεχόμενη «πολιτική επιστροφή» των αναποφάσιστων στα κόμματα που είχαν ψηφίσει το 2015, αναμένεται να οδηγήσει σε πεντακομματική Βουλή με ΝΔ 35,4%, ΣΥΡΙΖΑ 28,8%, ΚΙΝΑΛ 8,4%, ΧΑ 6,2% και ΚΚΕ 6,1%.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM