Επαναπατρίζονται οι Γερμανοί που τραυματίστηκαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στη Μαδέρα

Επαναπατρίζονται οι Γερμανοί που τραυματίστηκαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στη Μαδέρα Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε το Σάββατο η επιχείρηση επαναπατρισμού 12 Γερμανών που τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με λεωφορείο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 29 συμπατριωτών τους στο νησί της Πορτογαλίας Μαδέρα.

Το γερμανικό ιατρικό αεροσκάφος, ένα Έρμπας A310 με προέλευση την Κολωνία, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Κριστιάνο Ρονάλντο γύρω στις 10:15 ώρα Ελλάδας διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν επί τόπου.

Φωτογραφίες που μετέδωσε αργότερα το πρακτορείο Reuters δείχνουν τραυματίες να μεταφέρονται με φορεία στο αεροσκάφος.

Δώδεκα Γερμανοί τραυματίες αναμένεται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους σήμερα, ενώ ένας συμπατριώτης τους επαναπατρίστηκε χθες, ανέφεραν χθες βράδυ αξιωματούχοι του νοσοκομείου της Φουνσάλ, της περιφερειακής πρωτεύουσας.

Μέχρι στιγμής μόνον έναν Γερμανός τραυματίας δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το βράδυ της Τετάρτης, 29 Γερμανοί που βρίσκονταν σε διακοπές σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο που τους είχε πάρει από το ξενοδοχείο τους για να τους μεταφέρει σε εστιατόριο για φαγητό ανατράπηκε και έπεσε πάνω σε ένα σπίτι στο χωριό Κανίσο, που βρίσκεται μεταξύ της Φουνσάλ και της πόλης Σάντα Κρουζ.

Δεκαεπτά γυναίκες και 12 άνδρες, ηλικίας από 40 έως 60 ετών, περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων. Άλλοι 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 25 Γερμανοί και δύο Πορτογάλοι, ο οδηγός του λεωφορείου και μία ξεναγός.

Έντεκα Γερμανοί έχουν πάρει ήδη εξιτήριο, ενώ ο οδηγός και η ξεναγός θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

Οι πορτογαλικές και οι γερμανικές αρχές εργάζονται από κοινού για την απομάκρυνση των τραυματιών και την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Γνωστό ως «το νησί των λουλουδιών» ή «το μαργαριτάρι του Ατλαντικού», η Μαδέρα και οι περίπου 270.000 κάτοικοί της δέχθηκαν πέρυσι 1,6 εκατομμύριο ξένους τουρίστες, εκ των οποίων 328.000 Γερμανοί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM