Βενεζουέλα: Ο εκπρόσωπος του Γκουαϊδό καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους

Βενεζουέλα: Ο εκπρόσωπος του Γκουαϊδό καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους Facebook Twitter
0

Ο εκπρόσωπος του Χουάν Γκουαϊδό στις Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσε σήμερα τον λαό της Βενεζουέλας να παραμείνει στους δρόμους για να εντείνει τις πιέσεις στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Ο Γκουαϊδό, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και ηγέτης της αντιπολίτευσης έχει αναγνωριστεί από την Ουάσινγκτον ως νόμιμος μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

«Η έκκληση που απευθύνουμε τώρα στον λαό μας είναι να παραμείνει στον δρόμο για να κερδίσει την ελευθερία του (...) Είναι η ώρα να εγκαταλείψει την εξουσία (ο Μαδούρο). Είναι η ώρα οι φιλοδοξίες του να σταματήσουν να προκαλούν και άλλα δεινά στη Βενεζουέλα», είπε στους δημοσιογράφους ο Κάρλος Βέκιο, τον οποίο οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως πρεσβευτή της Βενεζουέλας.

Ο Βέκιο υποστήριξε ότι όσα συμβαίνουν στη χώρα του δεν συνιστούν στρατιωτικό πραξικόπημα. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος στη διεθνή κοινότητα. Δεν πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα. Είναι μια συνταγματική διαδικασία του βενεζουελάνικου λαού υπό την ηγεσία ενός πολίτη, του μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαΐδό», είπε. «Πραξικόπημα είναι αυτό που έκανε ο δικτάτορας Μαδούρο σφετεριζόμενος την», συνέχισε, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να εντείνει τις πιέσεις εναντίον του καθεστώτος.

«Χρησιμοποιούμε τις στρατιωτικές δυνάμεις για να στηρίξουμε το Σύνταγμα», επέμεινε, καλώντας τους αξιωματικούς να συνταχθούν με τους διαδηλωτές.

Ο Βέκιο ζήτησε επίσης την επαναφορά του Συντάγματος του 1999 στη Βενεζουέλα, επιμένοντας ότι η αντιπολίτευση θέλει μια ειρηνική διαδικασία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM