Γιάννης Λαγός: Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Γιάννης Λαγός: Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα Facebook Twitter
0

Ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής εξελέγη ευρωβουλευτής ωστόσο η επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα στο πρόσωπό του από το 2015 καθιστούν απαγορευτική την αναχώρησή του από την Ελλάδα.

Η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε το 4,85% των ψήφων για τις Ευρωεκλογές με αποτέλεσμα να εκλέγει δύο έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πρώτος που εκλέγεται ευρωβουλευτής βάσει των σταυρών που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής στο 45,64% της ενσωμάτωσης είναι ο βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Προκειμένου να μπορέσει να αναλάβει καθήκοντα, ο Γιάννης Λαγός θα πρέπει να καταθέσει σχετικό αίτημα στις αρμόδιες δικαστικές αρχές μέσω του οποίου θα ζητά την άρση των περιοριστικών όρων λόγω της εκλογής του στο ευρωκοινοβούλιο. Ωστόσο το πιθανότερο είναι να απορριφθεί από τη δικαιοσύνη κάτι που καθιστά αβέβαιο το μέλλον της έδρας της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Γιάννης Λαγός: Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός αποφυλακίστηκε με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους το 2015 μαζί με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο λόγω λήξης των 18μηνου προσωρινής κράτησης. Οι Γιάννης Λαγός και Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας διέταξε με βούλευμα την αποφυλάκισή τους και επέβαλαν στον Γιάννη Λαγό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση, ενώ του έχει επιβληθεί να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM