Τσίπρας: «Kάνουν λάθος όσοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα των εκλογών»

Τσίπρας: «Kάνουν λάθος όσοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα των εκλογών» Facebook Twitter
1

O Aλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών στην αποψινή του ομιλία στη Φλώρινα. 

«Κάποιοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα αλλά κάνουν μεγάλο λάθος» δήλωσε από την Φλώρινα ο Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Γ. Μόδη, στη Φλώρινα.

«Η πολυπληθής σας παρουσία σηματοδοτεί ότι ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας θα τον κερδίσουμε» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός. 

«Είναι άλλο το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται στις 7 του Ιούλη. Το κρίσιμο ερώτημα στις 7 του Ιουλίου είναι αν θέλουν να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή να γυρίσουμε πίσω στα χρόνια του ΔΝΤ και του κ. Σαμαρά και ο καθένας να είναι μόνος του στην κρίση. Εδώ στα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας που ενώνει που πρωταγωνιστεί που έχει αυτοπεποίθηση και γίνεται ξανά δυνατή».

«Ποια Ελλάδα θέλουμε για την επόμενη μέρα» είναι το ερώτημα που τίθεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ποτέ σε αυτό τον τόπο δεν κερδίσαμε από το διχασμό, μόνο έχασε η πατρίδα μας από το διχασμό και ο λαός μας πληγώθηκε από το διχασμό. Οι μόνοι που κέρδισαν ήταν οι πατριδοκάπηλοι».

Όπως είπε «αυτή την πολυτέλεια να συζητάμε προγράμματα για την επόμενη μέρα την κατακτήσαμε όλοι μαζί για να μπορούμε να πούμε ξανά «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 11%, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις αμέσως μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια. Μπορούμε και έχουμε σχέδιο ώστε αυτή η εικόνα να είναι καθολική. 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια. Μπορούμε και θα το πετύχουμε».

Όπως τόνισε «είμαστε στο 4ο συνεχόμενο έτος που έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Θέλουμε μια Ελλάδα της ανάπτυξης, με δίκαιο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, με καλά και πολλά σχολεία, μια κοινωνία που θα εξασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη για όλους».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα οφέλη από την Συμφωνία των Πρεσπών που ανέδειξε τη χώρα μας σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη που άλλαξε στάση σε μία νύχτα.

«Πού πήγαν οι υπερπατριώτες; Που είναι οι Μακεδονομάχοι υπερπατριώτες να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα τώρα που πραγματικά απειλούνται από την Τουρκία; Τώρα υπόσχονται ότι θα τηρούν κατά γράμμα την «προδοτική» τάχα Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τη στάση τους στην Συμφωνία των Πρεσπών και μεγαλύτερη δικαίωση για εμάς που πήραμε την απόφαση» τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «παίζει το παιχνίδι εξαπάτησης του ελληνικού λαού και υφαρπαγής της ψήφου για δήθεν λιγότερους φόρους που θα εφαρμόσουν αν εκλεγούν. Θυμάται ο ελληνικός λαός ποιοι είναι αυτοί που έγδαραν τη μεσαία τάξη και σήμερα έρχονται ως λυτρωτές της» είπε.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM