Έτσι μπήκε στο «ματσάκι» ο Αλέξης Τσίπρας: αυθάδικα και με τα πουκάμισα έξω

Έτσι μπήκε στο «ματσάκι» ο Αλέξης Τσίπρας: αυθάδικα και με τα πουκάμισα έξω Facebook Twitter
4

Έτσι μπήκε στην πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας. Με βλέμμα παιγνιώδες και αυθάδικο - το κεφάλι σε κλίση φλερτ και τα πουκάμισα έξω. Και από την αρχή, έτσι ονομάζει την πολιτική: «μπαίνουμε στο παιχνίδι», «παιχνίδι», «ματσάκι» κ.λπ. Ένα παιχνίδι του δρόμου.

Στο πέρασμά του από την πρωθυπουργία κράτησε αρκετά από από αυτά τα στοιχεία. Είναι αυτά που τον ανέδειξαν και αυτά που τον κατεβάζουν. Διότι η μεσαία τάξη θαυμάζει πάνω στους ηγέτες της τη μαγκιά που η ίδια δεν έχει, υπό μία προϋπόθεση: να μη εξαθλιώνονται τα κεκτημένα της και το βιοτικό της επίπεδο. Πράγματα που κατακτώνται όχι με μαγκιά, αλλά με πολιτική, γνώσεις, σχεδιασμό, όραμα― μάνατζμεντ. 

Αυτή ήταν η πρώτη αφίσα του Τσίπρα ως ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΝ στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006.  Έλαβε τότε ποσοστό 10,5% και συνολικά 4 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε τη νέα του επίδοση.

― Πωλίν Κόκλα

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Όχι έναν, αλλά "ματσάκι" από ράβδους δυναμίτη (bundle of dynamite). Τον πήρε και τον σήκωσε βέβαια--αν σκεφτεί κανείς τι χρυσή ευκαιρία του παρουσιάστηκε για να κυβερνήσει για χρόνια. Λίγες ικανότητες μόνο να είχε, πέρα από την ψευτομαγκιά που αρέσει σε κάποιους αξιολύπητους κακομοίρηδες. Σύντομα στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας όπου ανήκει.