Τα περισσότερα ψάρια πεθαίνουν με τον ίδιο τρόπο: αργή ασφυξία. Είναι εύκολο για τους ψαράδες αλλά προκαλεί απίστευτο στρες στα ψάρια με αποτέλεσμα τα σώματά τους να πλημμυρίζουν με χημικά όπως η κορτιζόλη, η αδρεναλίνη και το γαλακτικό οξύ.
Αυτές οι χημικές ουσίες κάνουν τα ψάρια να έχουν άσχημη γεύση, μυρίζουν «ψαρίλα» και σαπίζουν γρήγορα. Όμως, υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να τερματιστεί η ζωή ενός ψαριού. Είναι μια ιαπωνική μέθοδος τεσσάρων βημάτων που λέγεται ikejime και περιλαμβάνει αιχμηρά μαχαίρια και μια ακίδα για τον εγκέφαλο του ψαριού.
Πηγή: Vox