Βρετανία: Έκλεψαν τη χρυσή λεκάνη τουαλέτας 18 καρατίων από το ανάκτορο Μπλένιμ

Βρετανία: Έκλεψαν τη χρυσή λεκάνη τουαλέτας 18 καρατίων από το ανάκτορο Μπλένιμ Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Άγνωστοι έκλεψαν μια χρυσή λεκάνη τουαλέτας από μασίφ χρυσό 18 καρατίων, φεύγοντας χωρίς ανενόχλητοι από το ανάκτορο Μπλένιμ, στο Γούντστοκ της Βρετανίας.


Το έργο τέχνης, αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών, το έκλεψε μια συμμορία διαρρηκτών κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Τέιμς Βάλεϊ. Αποτελούσε τμήμα μιας έκθεσης του εκκεντρικού Ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, η οποία εγκαινιάστηκε την Τρίτη.


Η λεκάνη τουαλέτας, που τιτλοφορείται «Αμερική», δεν έχει βρεθεί προς το παρόν αλλά για την υπόθεση συνελήφθη ένας 66χρονος. Η κλοπή προκάλεσε «σημαντικές ζημιές και πλημμύρα» καθώς η τουαλέτα ήταν συνδεδεμένη με το υδραυλικό δίκτυο στο μπάνιο. Το ανάκτορο του 18ου αιώνα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θεωρείται ως ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη χώρα . Εκεί είχε γεννηθεί ο Γουίνστον Τσόρτσιλ. Το Ανάκτορο προς το παρόν παραμένει κλειστό όσο συνεχίζονται οι έρευνες.


Η επιθεωρήτρια Τζες Μίλνι δήλωσε σχεετικά: «Το έργο τέχνης που εκλάπη περίπου στις 3:50 είναι μια μεγάλης αξίας τουαλέτα από μασίφ χρυσό, η οποία εκτίθετο στο Ανάκτορο. Θεωρούμε ότι μια ομάδα δραστών χρησιμοποίησε τουλάχιστον δύο οχήματα στη διάρκεια της ληστείας. Το έργο τέχνης δεν έχει βρεθεί αλλά διεξάγουμε λεπτομερή έρευνα για να το βρούμε και να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους δράστες».


Η χρυσή τουαλέτα είχε εκτεθεί για πρώτη φορά στο μουσείο της Νέας Υόρκης Γκούγκενχαϊμ και είχε χρησιμοποιηθεί από περίπου 100.000 επισκέπτες, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2016 ως το καλοκαίρι 2017.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM