«Πέφτει» η τουρκική λίρα μετά την εισβολή στη Συρία

«Πέφτει» η τουρκική λίρα μετά την εισβολή στη Συρία Facebook Twitter
0

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σήμερα έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές φοβούνται για αρνητικές διεθνείς αντιδράσεις στη χερσαία φάση της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τουρκικά στρατεύματα εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία.

Η ισοτιμία της λίρας υποχώρησε νωρίτερα στις 5,88 λίρες έναντι του δολαρίου από τις 5,8740 που έκλεισε χθες. Το τουρκικό νόμισμα υφίσταται πιέσεις από τότε που ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αποχώρηση κάποιων αμερικανικών στρατευμάτων από συριακές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η στρατιωτική επιχείρηση που ακολούθησε έχει προκαλέσει σχεδόν καθολική διεθνή καταδίκη.Οι επενδυτές ανησυχούν για τις προτεινόμενες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας ύστερα από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης.

Τα κρατικά τουρκικά ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το δολάριο δέχθηκαν πιέσεις για τέταρτη συνεχή ημέρα, με τους μακροπρόθεσμους τίτλους να υφίστανται τη μεγαλύτερη πτώση. Ο γενικός δείκτης του τουρκικού χρηματιστηρίου BIST100 υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,64%, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει πτώση 0,77%.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM