Τα πρώτα smartphones εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα στην Αφρική

Τα πρώτα smartphones εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα στην Αφρική Facebook Twitter
0

Η εταιρία Mara Group, που έχει ως έδρα της τη Ρουάντα της Αφρικής, κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες δύο νέα smartphones, το Mara X και το Mara Z, τα οποία είναι και τα πρώτα smartphones κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου στην Αφρική. 

Παρόλο που αυτά τα δύο Android κινητά είναι ακριβότερα συγκριτικά με άλλα που υπάρχουν στην αγορά, η εταιρία Mara Group απευθύνεται σε ένα κοινό που είναι πρόθυμο να ξοδέψει κάτι παραπάνω για ένα προϊόν, που επί της ουσίας στηρίζει την τοπική οικονομία και όχι τα αντίστοιχα εισαγόμενα. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, η εταιρία από τη Ρουάντα έχει θέσει ως στόχο της να πρωταγωνιστήσει σταδιακά στη βιομηχανία της τεχνολογίας. 

Ο πρόεδρος της Ρουάντα, Πολ Καγκάμε, κατά τη διάρκεια του event για το λανσάρισμα των νέων συσκευών, περιέγραψε τις νέες εγκαταστάσεις του Mara Group ως «το πρώτο high-tech εργοστάσιο παραγωγής smartphones στην Αφρική». «Τα κινητά του Mara Group αποτελούν μέρος μιας σειράς προϊόντων υψηλής ποιότητας που κατασκευάζονται στη χώρα μας», πρόσθεσε ο Κογκάμε. 

Τέλος, αν και χώρες όπως η Αίγυπτος, η Αλγερία και η Νότια Αφρική έχουν εργοστάσια κατασκευής κινητών, η εταιρία Mara Group είναι η μόνη που δεν αγοράζει εξαρτήματα για την κατασκευή τους ούτε από την Κίνα ούτε από άλλες μη Αφρικανικές χώρες.

 

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM