Kάτι για κάθε μέρα

Kάτι για κάθε μέρα Facebook Twitter
0

 ΠΕΜΠΤΗ 4
7 ταινίες και 27 ντοκιμαντές για τη Χιλή και τον Σαλβαδόρ Αλιέντε στον κινηματογράφο Αφαία στην Καλλιθέα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5
Annouar Brahem, Σαββίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico στο Θέατρο Βράχων στις 23.00. Αρχίζει το φεστιβάλ ECM. Θα είσαι και αύριο εδώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6
Μουσική εμπνευσμένη από τον Ταρκόφσκι. Ο Francois Couturier στο Θέατρο Βράχων στις 23.00. Αν θέλετε κάτι πιο δυνατό, οι Fleshtones στο Gagarin.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7
Ο τέταρτος κύκλος των «Desperate Housewives» θα έχει φτάσει από την Παρασκευή (στην Αμερική κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου). Συντονίσου με το Wisteria Lane.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8
Η Χάρις Αλεξίου στο Θέατρο Πέτρας με τον Μπάμπη Στόκα και την Αδριάνα Μπάμπαλη. Τουλάχιστον 30 encore για την απόλυτη ερμηνεύτρια.

ΤΡΙΤΗ 9
Ας αλλάξουμε τη ρομαντική εικόνα που έχουμε για τα ασπρόμαυρα αρκουδάκια. Το cartoon «Kung Fu Panda» είναι από τις πιο αστείες και funky ταινίες του φθινοπώρου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10
Η πλατεία Συντάγματος μετατρέπεται σε Eco Museum για ένα μήνα στο πλαίσιο του πολύ καλού (απ' ό,τι φαίνεται ) Green Design Festival.

ΠΕΜΠΤΗ 11
Δύο από τους σημαντικότερους Αμερικάνους ηθοποιούς ξανά μαζί στην οθόνη. Al Pacino, Robert De Νiro υποδύονται δύο βετεράνους αστυνομικούς, που ένας φόνος τους πάει στο παρελθόν. Not to be missed.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12
Τα κονσέρτα της είναι εμπειρία. Η Ελένη Καραίνδρου παρουσιάζει σε επίσημη πρώτη τη μουσική της για την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου Η Σκόνη του Χρόνου. Μπορείτε και αύριο. Στο Θέατρο Βράχων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13
Κατεβείτε στη παραλία Παλαιού Φαλήρου για το Earthdance. Για δύο μέρες πάνω από 350 πόλεις σε 60 χώρες θα ενωθούν σε ένα χορευτικό κρεσέντο σε υποστήριξη της παγκόσμιας ειρήνης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14
Η Svetlana Zacharova μαζί με μια σημαντική ομάδα Ρώσων χορευτών μας δείχνει για τρίτη συνεχή βραδιά τι σημαίνει κλασικό μπαλέτο με αποσπάσματα από έργα των M. Petipa, J. Grigorovich, K. Pastor κ.ά. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15
Δείτε από μόνοι σας και κρίνετε το διπλόΟιδίποδα. Χωρίς γιουχαίσματα όμως. Επικίνδυνη μόδα... Στο Θέατρο Βράχων, στις 21.00

ΤΡΙΤΗ 16
«I Like to be in America» και όλο το υπόλοιπο West Side Storyπαίζεται ήδη για μια βδομάδα στο Badminton. Ευκαιρία να νοιώσετε πως είστε στο Λονδίνο, παρακολουθώντας ένα από τα ωραιότερα μιούζικαλ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17
Αρχίζουν οι «Νύχτες Πρεμιέρας», το ωραιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας. Οι γιατροί συστήνουν τουλάχιστον δύο ταινίες την ημέρα.

ΠΕΜΠΤΗ 18
Αν δεν έχετε ήδη μπουχτίσει να ακούτε και να διαβάζετε για ελαττώματα της Μήδειαςτου Ανατόλι Βασίλιεφ, απόψε είναι η τελευταία ευκαιρία ever, στην Πετρούπολη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19
Η αναδρομική του μεγάλου Josef Koudelka στο Μουσείο Μπενάκη. Στην Πειραιώς, για περίπου δύο μήνες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20
Στο ΟΑΚΑ απόψε η Jennifer Lopez θα το κάψει το μαγαζί. Κυριολεκτικά!

ΚΥΡΙΑΚΗ 21
Rodokanakis Rediscovered για τρεις μέρες στο Μουσείο Μπενάκη, στην Πειραιώς. Ένα από τα καλύτερα περφόρμανς της σεζόν. Έτσι λένε όσοι το είδαν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22
Ο μοναχικός δρόμος του ανένταχτου Γιάννη Μιγάδη σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη.

ΤΡΙΤΗ 23
Από 17/7 στο Λυκαβηττό μεταφέρθηκε στις 23/9 στο Κηποθέατρο Παπάγου η προγραμματισμένη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα και των επισκεπτών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24
Στο Θέατρο Βράχων η παράσταση Αγγέλα Παπάζογλου. Όσοι το έχουν δει μιλούν για μια πολύ δυνατή ερμηνεία από την Άννα Βαγενά.

ΠΕΜΠΤΗ 25
Τελευταίες μέρες για την έκθεση «Η Πόλη των Μαρμάρων». Φωτογραφικές απεικονίσεις των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά το 19ο και τον 20ό αιώνα. Εικόνες μιας Αθήνας που δεν υπάρχει πια, μέσα από το έργο των φωτογράφων Fred Boissonnas, αδελφών Ρωμαΐδη, Νίκου Ζωγράφου, Dmitri Kessel, Baron Paul des Granges, Πέτρου Μωραΐτου, Δημήτριου Κωνσταντίνου και Pascal Sebah. Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ, Αμερικής 13.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26
Alvin Ailey στο Ηρώδειο για δύο βραδιές. Happy 50thbirthday, για ένα από τα σημαντικότερα χορευτικά σύνολα όλων των εποχών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27
Queen Μadonna is here! Πείτε μου ότι έχετε εισιτήρια και δεν θα μείνετε έξω!

ΚΥΡΙΑΚΗ 28
Αδερφοί Coen, Brad Pitt, George Clooney, Tilda Swinton, όλοι σε μια ταινία!Burn After Readingκαι η Κυριακή είναι η ιδανική μέρα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29
Ταξιδέψτε στο κέντρο της Γης σε ένα σινεμά δίπλα από το σπίτι σας. Νέα ταινία με φαντασμαγορικά εφέ.

ΤΡΙΤΗ 30
Αν υπάρχει χρόνος, το ολοκαίνουργιο Gap στην Κηφισιά είναι η λύση για τα καλύτερα φθινοπωρινά outfits. Καλό φθινόπωρο!

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ