Η τελευταία εντυπωσιακή άφιξη είναι τοBAR.B.Qτης Νέας Σμύρνης που σε κερδίζει άνετα με τις διεθνείς καρνιβορικές συνταγές του που τις βλέπουμε να ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια μας στην ανοιχτή του κουζίνα. Φυσικά, σταθερές αξίες για το κέντρο παραμένουν πάντα το Χασάπικο, κατά κόσμο Butcher Shop, στο Γκάζι που έχει κλέψει καρδιές εκεί με την υψηλή αισθητική του και τα πιάτα του, όλα ένα και ένα, αλλά και το Meat Meστην Κοτζιά, που τώρα «κυκλοφορεί» και στο Κεφαλάρι και μπορείς να φας ποικιλίες πλούσιου κρέατος μέχρι σκασμού, χωρίς να το καταλάβεις. Στο Κολωνάκι δεσπόζει μια πολύ ωραία άφιξη από Θεσσαλονίκη. Η Νέα Διαγώνιος σερβίρει πεντανόστιμα εδέσματα με βάση το κρέας. Να σημειώσουμε εδώ, πως πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα διακοσμημένα εστιατόρια του κέντρου. Το Πεδίον του Άρεως (προς Κυψέλη) έχει τα κλασικάΜπριζολάκια.grμε πιο παραδοσιακά ονομαστά ψητά αλλά σε barbeque style. Προς τα βόρεια συναντάμε το Block Houseστην Κηφισιά, ένα γερμανικής προέλευσης steak house που συνδυάζει τα εκλεκτά υλικά με τη φιλοσοφία του γρήγορου φαγητού. Στο Ψυχικό το Prime Grillπήρε τη θέση του MeatStreet. Μόνο στο όνομα άλλαξε δηλαδή, στο κρέας επιμένει. H Αργεντινή βρίσκεται στα φόρτε της με το Oro Toro, που από τη Βάρη πάει και στα Βριλήσσια και έχει εντρυφήσει στην απόλαυση της ζουμερής κρεατοφαγίας, ενώ το El Bandoneonστην πλατεία Μεταξουργείου είναι ο επίσημος «ναός» μιας εθνικής κουζίνας με θεό το κρέας. Στις αργεντίνικες γεύσεις και στο τανγκό επενδύει και το νεοαφιχθέν Che Buenos Aires. Με βιολογικά και υγιεινά κρέατα ψημένα στα κάρβουνα και λαχταριστά υπέρ-burger εμφανίστηκε την άνοιξη το Ping Pongτης Γλυφάδας. Τελευταίο, αλλά διόλου ευκαταφρόνητο, το καθιερωμένο πια Meat Squareτης Δροσιάς, του Χαλανδρίου και του Κολωνακίου, meating place για τους λάτρεις από τα λίγα.
σχόλια