H Ινδία παγώνει - Η πιο ψυχρή μέρα στο Δελχί εδώ και 100 χρόνια

H Ινδία παγώνει - Η πιο ψυχρή μέρα στο Δελχί εδώ και 100 χρόνια Facebook Twitter
0

Το Δελχί, η πρωτεύουσα της Ινδίας βιώνει την ψυχρότερη ημέρα εδώ και έναν αιώνα καθώς ένα κρύο κύμα σαρώνει το βόρειο τμήμα της χώρας.

Η ομίχλη κάλυψε την πόλη τη Δευτέρα, καθώς η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία έπεσε στους 9,4 βαθμούς Κελσίου και τα επίπεδα μόλυνσης έφθασαν στα όρια συναγερμού. Το Δελχί άρχισε την καταγραφή θερμοκρασιών το 1901 και το προηγούμενο ρεκόρ καθορίστηκε στους 9.8 Κελσίου στις 2 Ιανουαρίου 2013, σύμφωνα με το μετεωρολογικό τμήμα. Οι μέγιστες ημερήσιες θερμοκρασίες σε μεγάλα τμήματα ήταν δέκα βαθμούς κάτω από το κανονικό για την εποχή επίπεδο φτάνοντας έως και τους 2 βαθμούς τη  νύχτα.

Τα σχεδόν 200 καταφύγια του Δελχί έχουν γεμίσει καθώς οι άστεγοι της πόλης αναζητούν καταφύγιο από το κρύο. Σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις, όπου τα περισσότερα κτίρια είναι εξοπλισμένα με κεντρική θέρμανση, τα σπίτια σε μερικές από τις ψυχρότερες πόλεις της Ινδίας δεν είναι κατασκευασμένα για ψυχρούς χειμώνες.

H Ινδία παγώνει - Η πιο ψυχρή μέρα στο Δελχί εδώ και 100 χρόνια Facebook Twitter

Η ζήτηση για θερμοφόρες αυξάνεται κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν οι λιανοπωλητές αρχίζουν να προσφέρουν εκπτώσεις. Αλλά, τα εκατομμύρια των φτωχότερων Ινδών, καταλήγουν να βασίζονται σε παλιομοδίτικες μεθόδους για να διατηρηθούν ζεστές οι οικογένειες στο σπίτι. Μπουκάλια με ζεστό νερό και χοντρές κουβέρτες είναι πρακτικές στις οποίες καταφεύγουν.

Τα βαριά χειμωνιάτικα παλτό είναι επίσης ένα σπάνιο θέαμα στην Ινδία, όπου οι άνθρωποι συνήθως βγαίνουν έξω με πουλόβερ και ένα σάλι. Ο κρύος καιρός έχει επίσης προκαλέσει χάος στις μετακινήσεις καθώς 30 τρένα και περισσότερες από 450 πτήσεις προς και από το Δελχί καθυστέρησαν τη Δευτέρα λόγω της χαμηλής ορατότητας. Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν επίσης ενώ η κακή ορατότητα επηρέασε επίσης την οδική κυκλοφορία στην πόλη.

Η ποιότητα του αέρα στην πόλη, η οποία είναι συνήθως κακή τον χειμώνα, ξεπέρασε το όριο ασφαλείας δυσχεραίνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM