Λας Βέγκας: Επιχειρηματίας παρουσίασε μια πατάτα με κεραία στη έκθεση τεχνολογίας CES 2020

Λας Βέγκας: Επιχειρηματίας παρουσίασε μια πατάτα με κεραία στη έκθεση τεχνολογίας CES 2020 Facebook Twitter
Φωτό PETE PACHAL
1

Η διεθνής έκθεση Consumer Electronics Show 2020 άνοιξε τις πύλες της αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας και εταιρείες από όλον τον κόσμο παρουσίασαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους χιλιάδες επισκέπτες. 

Ιπτάμενα ταξί, ρομποτικές γάτες, έπιπλα που αλλάζουν θέση μόνα τους μέσα στον χώρο και φουτουριστικά κόνσεπτ αυτοκινήτων που είναι απίθανο να φτάσουν στη μαζική παραγωγή, εκτέθηκαν στα περίπτερα πολυεθνικών που ξόδεψαν τεράστια ποσά για λίγο χώρο στο CES 2020, θέλοντας να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον του κοινού και του Τύπου. 

Ανάμεσα στα εκθέματα ήταν και μία κοινή πατάτα, που φυσικά δεν είχε καμία θέση στην έκθεση. Όπως μετέδωσε το Forbes, ένας επιχειρηματίας από την Γαλλία, ο Νίκολας Μπάλντεκ, κατάφερε να περάσει την αίτησή του από το CES 2020, πλήρωσε 1.000 δολάρια για το μικροσκοπικό του περίπτερό στο Eureka Park και άλλα 4.000 δολάρια για το ταξίδι του, και παρουσίασε με περηφάνια στους επισκέπτες μια πατάτα, πάνω στην οποία είχε καρφώσει μια μαύρη κεραία. 

Παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις του Forbes, εκπρόσωποι του CES 2020 απέφυγαν να σχολιάσουν την πατάτα την ώρα που στην λίστα των προϋποθέσεων για να γίνει κάποιος δεκτός ως εκθέτης, αναφέρεται ότι θα πρέπει να έχει να επιδείξει «κάτι τεχνολογικά καινοτόμο, με τη δυναμική για σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά». Αξίζει να σημειωθεί πως για την είσοδο τους, οι επισκέπτες πληρώνουν 300, 900 ή 1.700 δολάρια για να δουν από κοντά εντυπωσιακά γκάτζετ «από το μέλλον» και όχι πατάτες αγορασμένες από γειτονικό μανάβικο.

Λας Βέγκας: Επιχειρηματίας παρουσίασε μια πατάτα με κεραία στη έκθεση τεχνολογίας CES 2020 Facebook Twitter
Λας Βέγκας: Επιχειρηματίας παρουσίασε μια πατάτα με κεραία στη έκθεση τεχνολογίας CES 2020 Facebook Twitter
Φωτό PETE PACHAL

Στην παρουσίασή του, ο Μπάλντεκ υποστήριζε ότι η πατάτα συνδέεται μέσω bluetooth με το κινητό τους τηλέφωνο, και οι χρήστες μπορούν να καλούν την πατάτα και να την ρωτούν για οποιαδήποτε απόφαση θέλουν να πάρουν. Κατά τον ίδιο, η κεραία NeuraSpud επιστρέφει στο smartphone την απάντηση της πατάτας μέσω ειδικής εφαρμογής.

  

Εικάζεται πως ο Μπάλντεκ κατάφερε να περάσει απαρατήρητος μέχρι να στήσει την πατάτα του, προβάλλοντας στην αίτηση την πραγματική του εταιρεία, την BDZ Labs, που κάνει προγνώσεις καιρού για τους λάτρεις των extreme sports που πέφτουν με αλεξίπτωτο.

Χωρίς να αποκαλύπτει πώς ακριβώς το έκανε, ο Μπάλντεκ δήλωσε στον Forbes ότι με την κίνησή του αυτή ήθελε να σχολιάσει τον «ποταμό» από έξυπνα γκάτζετ στο σόου, που σε μεγάλο βαθμό δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. 

«Αυτή η πατάτα έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από το 60% των startups εδώ. Είμαι σκεπτικός απέναντι στην ιδέα διασύνδεσης των πάντων. Τώρα φαίνεται πρωτοποριακό το να βάζουμε ένα τσιπ σε κάθε αντικείμενο. Δεν είμαι σίγουρος ότι ο όρος "έξυπνος" βγάζει περισσότερο νόημα από τον όρο "πατάτα" σε ένα προϊόν όπως μια οδοντόβουρτσα».

Η έξυπνη πατάτα έχει ήδη και τη δική της καμπάνια στο Indiegogo έχοντας ήδη συγκεντρώσει 1.429 δολάρια για την δημιουργία και επόμενων μοντέλων. «Αν φτάσουμε τα 100.000 δολάρια θα φτιάξουμε και κρυπτονόμισμα πατάτας», καταλήγει.

Με πληροφορίες από Forbes

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση ΠΟΥ στην Κίνα: «Μοιραστείτε τα δεδομένα για την προέλευση του Covid»

Τech & Science / Έκκληση ΠΟΥ στην Κίνα: «Μοιραστείτε τα δεδομένα για την προέλευση του Covid»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείες προέτρεψε την Κίνα να μοιραστεί τα δεδομένα που έχει στην κατοχή της για την προέλευση της πανδημίας, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την εμφάνισή του ιού
LIFO NEWSROOM
parco.gov.gr: Τι είναι και πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή γονικού ελέγχου για τα social media

Ελλάδα / parco.gov.gr: Τι είναι και πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή γονικού ελέγχου για τα social media

Βίντεο με οδηγίες ενεργοποίησης του parco.gov.gr δημοσίευσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Οκτώ ερωτήσεις και απαντήσεις για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του Διαδικτύου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια