Ρώμη: Ο δήμος απαγόρευσε την κυκλοφορία στα ντιζελοκίνητα οχήματα λόγω νέφους

Ρώμη: Ο δήμος απαγόρευσε την κυκλοφορία στα ντιζελοκίνητα οχήματα λόγω νέφους Facebook Twitter
0

Τετραήμερη απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλα τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα επέβαλε ο δήμος της Ρώμης στην Ιταλία, εξαιτίας των υψηλών τιμών του νέφους.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το μέτρο αφορά περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα, τα οποία και μένουν υποχρεωτικά στα γκαράζ. Η απαγόρευση ισχύει και για τα πιο πρόσφατα ντιζελοκίνητα, τύπου «euro 6».

Παράλληλα, μεθαύριο θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα, στα πλαίσια των «οικολογικών Κυριακών» με την ελπίδα, πάντα, να μπορέσει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Ανάλογα μέτρα για τον αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων έχουν ληφθεί και από τον δήμο του Μιλάνου.

Πολλοί κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης διαμαρτύρονται για την απόφαση της δημάρχου και στελέχους του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Βιρτζίνια Ράτζι. Υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι δεν μπορούν να επιβάλλονται τέτοιες θυσίες στους πολίτες, ενώ πολλά οχήματα της δημοτικής υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων συνεχίζουν να κινούνται με ντίζελ. Η Ράτζι, όμως, απαντά ότι μέχρι να ληφθούν μονιμότερα μέτρα, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που μπορεί να βοηθήσει, έστω και πρόσκαιρα, στην μείωση του νέφους. Αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι και οι σαφώς μειωμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με καιρικές συνθήκες που θυμίζουν περισσότερο ανοιξιάτικη περίοδο, παρά Χειμώνα.

Οι μετεωρολόγοι, τέλος, αφήνουν κάποια περιθώρια αισιοδοξίας και προβλέπουν, για την αρχή της νέας εβδομάδας, επιδείνωση του καιρού, με βροχές, αρχικά στην βόρεια Ιταλία και στην συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM