Κοροναϊός: Απομονώθηκε ο γενετικός κώδικάς του - Ανοίγει ο δρόμος για τη θεραπεία του

Κοροναϊός: Απομονώθηκε ο γενετικός κώδικάς του - Ανοίγει ο δρόμος για τη θεραπεία του Facebook Twitter
0

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι επιστήμονες του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, απομόνωσαν τον γενετικό κώδικα του κοροναϊού.

Όπως τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, "με τον τρόπο αυτό ανοίγονται νέοι δρόμοι για την μελέτη, την διάγνωση και την θεραπεία του ιού".

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η χώρα του γίνεται σημείο αναφοράς για την διεθνή έρευνα επί του κοροναϊού και ότι πρόκειται να θέσει όλα τα σχετικά στοιχεία στη διάθεση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα αυξήθηκε σε τουλάχιστον 304. 

Τα νέα κρούσματα δε, έχουν ξεπεράσει τις 14.500, παγκοσμίως. 

Παράλληλα, νωρίτερα, οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο εκτός Κίνας. Πρόκειται για έναν 44χρονο Κινέζο από την πόλη Γουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊός. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων, εμφάνισε πνευμονία και τελικά υπέκυψε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Διεθνή / Πρόβλεψη για σεισμό 7,6 Ριχτέρ και τσουνάμι επτά μέτρων στη θάλασσα του Μαρμαρά από γνωστό Τούρκο γεωλόγο

Ο καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ δήλωσε ότι ο αναμενόμενος σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι επτά μέτρων που θα «χτυπούσε» τις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης
LIFO NEWSROOM
Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Διεθνή / Πώς έγινε η επίθεση στη Σουηδία: Οι περιγραφές από μαθητές και δασκάλους - «Είναι τρελό, είμαι θυμωμένη»

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία αντιμετωπίζει τη βία των συμμοριών, με ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών μα ελάχιστα σοβαρά επεισόδια έχουν σημειωθεί σε σχολεία - Ποιος ήταν ο δράστης - Η «χειρότερη ένοπλη επίθεση» στην ιστορία της χώρας
LIFO NEWSROOM