Κίνα: «Μην παντρεύεστε, κάντε σύντομες κηδείες» λόγω κοροναϊού

Κίνα: «Μην παντρεύεστε, κάντε σύντομες κηδείες» λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
Η Κίνα ζητά από τα ζευγάρια να αναβάλουν τον γάμο τους λόγω κοροναϊού (Φωτογραφία αρχείου EPA)
0

Οδηγίες που αφορούν ακόμη και τους γάμους και τις κηδείες εξέδωσαν οι αρχές της Κίνας, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Κίνας, με ανακοίνωση, κάλεσε τα ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν να καθυστερήσουν τον γάμο τους, αλλά και τις οικογένειες που έχουν χάσει κάποιον δικό τους να κάνουν σύντομες κηδείες, εν μέσω άλλων μέτρων που έχουν επιβληθεί για να μπει ένα «φρένο» στην εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Σε ό,τι αφορά στους γάμους, η ανακοίνωση του υπουργείου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη σημερινή ημερομηνία. Η 2α Φεβρουαρίου 2020 θεωρείται τυχερή ημερομηνία για γάμο στην Κίνα, λόγω της καρκινικής γραφής της.

Αλλά και γενικότερα οι κινεζικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην κάνουν γαμήλιες δεξιώσεις. Στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, από τη Δευτέρα αναστέλλονται όλες οι άδειες γάμου, μέχρι νεοτέρας.

Οδηγίες έδωσε όμως το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και για τις κηδείες. Ζήτησε από τον κόσμο αυτές να γίνονται με «πιο απλό και γρήγορο τρόπο, για να αποφευχθεί η συγκέντρωση ανθρώπων», ενώ η ανακοίνωση τονίζει ότι οι σωροί των θυμάτων του κοροναϊού πρέπει να αποτεφρώνονται το ταχύτερο δυνατό. Τέλος, καλεί αυτούς που εμπλέκονται στην τέλεση των κηδειών να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό.


Με πληροφορίες από το AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM