Lovers Guide

Lovers Guide Facebook Twitter
0

Eat (him/her)

Τα αθηναϊκά εστιατόρια ετοιμάζουν ερωτικά μενού για όλα τα ζευγάρια στις 14 Φεβρουαρίου. Να, λοιπόν, πού θα πάμε και τι θα φάμε τη «νύχτα των ερωτευμένων»:

Στο Barba Lazaros (Ζησιμοπούλου 24Α, Π. Φάληρο, 210 9403003) γεμιστές καρδιές ζυμαρικών με ανθότυρο και σάλτσα τυριού και αμαρτωλό cheesecake με στρώσεις αγριοκέρασου.

Στον Βασίλαινα (Αιτωλικού 72, Πειραιάς 210 4612457) για μοσχαρίσιες ουρές με κριθαράκι και ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά και αυγά βασιλικής ρέγγας με αραβικές πίτες.

Στο Salero (Βαλτετσίου 51, Εξάρχεια, 210 3813358) για σαλάτα με καρπάτσο γαρίδας, αβοκάντο, φύλλα ρόκας και παρμεζάνα, χοιρινό με κρούστα αρωματικών πιπεριών και σάλτσα λουίζας. Για επιδόρπιο κορμό με μήλα και κανέλα. It will set you on fire!

Στο Baraonda (Τσόχα 43, 210 6444308, 6441778) έχει σχεδιαστεί ειδικό μενού από τον βραβευμένο σεφ Μιχάλη Ντουνέτα ειδικά για τη μέρα αυτή. Κρέμα μαϊντανού με στήθος ορτυκιού, αρωματισμένο με λάδι λεβάντας και πολύχρωμες μαργαρίτες, κανελόνι λαχανικών με καβούρι, μάνγκο, παπάγια και ντρέσινγκ πικάντικου πορτοκαλιού, ριζότο με φράουλες και σαμπάνια, γαρίδα καπνιστή σε πιτάκι lemon grass με σάλτσα αστακού και λαχανικά αρωματισμένα με λάδι βανίλιας και σορμπέ μανταρινιού για το τέλος. Το κυρίως πιάτο αλλά και το επιδόρπιο από καρδιά σοκολάτας είναι gourmet προτάσεις-έκπληξη του chef!

Στο αγαπημένο Tirbouson (Κωνσταντινου- πόλεως 104, Γκάζι, 210 3410107) ερωτευθείτε παράφορα με φιλέτο γαλοπούλας σε σουβλάκι, μαριναρισμένο σε πορτοκάλι και κάρδαμο, φέτα σαγανάκι με ούζο, μέλι, μπαλσάμικο και σουσάμι και για φινάλε τούρτα φράουλας με σαντιγί, χωρίς ζάχαρη. Απόδειξη πως η ελληνική κουζίνα μπορεί να είναι άκρως ερωτική.

Στο Robin’s Hood (Βασ. Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, 210 6812840), σε ένα χώρο στολισμένο με χιλιάδες μπαλόνια, εσείς και το ταίρι σας θα γευθείτε ζουμερά φιλέτα με σάλτσα από φουά γκρα και καλβάντος σε σχήμα καρδιάς και, φεύγοντας, οι κυρίες θα λάβουν και το τέλειο αναμνηστικό δώρο. Δεν λέμε τι θα είναι. Έκπληξη!

Στην Αλεξάνδρεια (Μετσόβου 13 & Ρεθύμνου, Μουσείο, 210 8210004) με την υπέροχη ανατολίτικη κουζίνα, τα μπαχάρια στις συνταγές των φαγητών είναι ό,τι χρειάζεται η μέρα αυτή. Δοκιμάστε την εξαιρετική κολοκυθόσουπα από γλυκιά κολοκύθα, μια δροσερή σαλάτα φατούς αρωματισμένη με μπόλικο δυόσμο, μαριναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου με γιαούρτι, κόλιανδρο και κουρκουμά και αφήστε χώρο για το χορταστικό Ομ Άλι με τους ξηρούς καρπούς και τα ξηρά φρούτα που δένουν υπέροχα με τη ζεστή κρέμα με αρώματα κανέλας.

Στο Hard Rock Café Athens (Φιλελλήνων 18, Σύνταγμα, 210 3252758) για υπέροχα burgers, σοκολατένιο φρεσκοψημένο brownie σε σχήμα καρδιάς με παγωτό βανίλια, σοκολάτα hot fudge, καρύδια και σαντιγί. Τη ρομαντική βραδιά θα συμπληρώσουν τα καλύτερα ερωτικά τραγούδια που έχει επιλέξει ο DJ ειδικά γι’ αυτό το βράδυ.

Σε όλα τα Flocafé για ένα από τα εφτά διαφορετικά ροφήματα σοκολάτας που διαθέτουν. Μη φύγετε χωρίς τις συλλεκτικές ερωτικές καρτ ποστάλ. Ειδικά για την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου οι άνθρωποι των Flocafé θα χαρίζουν σε όλους σοκολατάκια LACTA και άλλα δώρα.

Στα TGI Friday’s (Κολοκοτρώνη 35, πλ. Κεφαλαρίου, 210 6233947-8, Νεόφυτου Βάμβα 2, Κολωνάκι, 210 7227721, Λ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, Αμπελόκηποι, 210 6475417-8, Υμηττού 110, Παγκράτι, 210 7560544-5, Λαζαράκη 43, Γλυφάδα, 210 8982609) για τα ειδικά αφροδισιακά κοκτέιλ που ετοιμάστηκαν για την περίσταση. Δοκιμάστε το εκρηκτικό Champagne Rubies με Veuve Cliquot, χυμό ροδιού και ρόδι, το Cupid’s Kiss με λικέρ φραμπουάζ Chambord, αφρώδη Veuve Cliquot και χυμό cranberry, κρατώντας για το τέλος την πιο γλυκιά έκπληξη με ένα Maraschino cherry να κρύβεται στον πάτο του ποτηριού. Το soundtrack είναι βεβαίως ένα compilation από τα πιο ερωτικά love songs που γράφτηκαν ποτέ.

Στην Καλλίστη Γεύσις (Ασκληπιού 137, 210 6453179) για σούπα κόκκινης κολοκύθας, σαλάτα με πρασινάδες, μανιτάρια και λάδι τρούφας, ψαρονέφρι σχάρας με πουρέ πατάτας και σάλτσα από πετιμέζι, κρέμα παγωτό με σος και κομματάκια φράουλας.

Στο Bacaro (Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 11, 210 3211882) το θέμα της βραδιάς είναι «Γοργόνες και Μάγκες». Θα υπάρχουν χορεύτριες που θα ταράξουν τα νερά με αισθησιακές κινήσεις και στο πιάτο ποπιέτες καπνιστού σολομού με τυρί Φιλαδέλφεια, σπανάκι σοτέ και σάλτσα από φρούτα του πάθους, φρέσκα ταλιολίνι με γαρίδες, θαλασσινά και ντομάτα και πολλά πολλά οστρακοειδή!

Στο Che Buenos Aires (Αγ. Δημητρίου 13, Ψυρρή, 210 3239063, 69 08640347) ο έρωτας βιώνεται με το νοτιοαμερικάνικο φλογερό τρόπο. Αργεντίνικη σαμπάνια, Lomos Al Malbec με πουρέ πατάτας και λαχανικά σχάρας και στο τέλος μια σοκολατένια καρδιά...

Στην Πεινακοθήκη (Πειραιώς 187, 210 3426141) για πουγκιά με θαλασσινά, σαλάτα με γαρίδες, σολομό, μπρικ αβοκάντο και φιλετάκια χοιρινά με σος γλυκού κρασιού και μανιτάρια.

Στο Baccarat (Γιατράκου 21, Μεταξουργείο, 210 5245934) για φιλετάκια Vinsanto και λαχανικά σχάρας, σολομό ψητό με βελουτέ λεμονιού και όλα τα τέλεια γλυκά από το κλασικό μενού.

Στο super hip Semiramis (Χ. Τρικούπη 48, Κηφισιά) το Valentine’s Menu περιλαμβάνει ροζέ σαμπάνια, τουρνέντο από φιλέτο μοσχάρι με ραβιόλι πατάτας γεμιστό με άγρια μανιτάρια και σάλτσα Vinsanto και μιλφέιγ με σοκολάτα και σάλτσα φράουλας.

Στα Olive Garden και La Brasserie του ξενοδοχείου Titania (Πανεπιστημίου 42, 210 3326228) για ένα υπέροχο δείπνο με 6 πιάτα και την ωραιότερη θέα της Αθήνας, με συνοδεία ζωντανής μουσικής στο πρώτο και πιο casual διάθεση -πάλι όμως με υπέροχες ιδέες στο μενού- στο δεύτερο.

Στο Κοχύλια του Grand Resort Lagonissi ένα μοναδικό love menu, επιλεγμένη μουσική υπόκρουση και tango passion από ζευγάρι χορευτών θα σας χαρίσουν μία αξέχαστη Valentine’ s βραδιά.

Στο Pentelikon (Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, 210 6230 650-6) τα δύο του εστιατόρια, Vardis και La Terrasse, έχουν ετοιμάσει δύο πολύ ερωτικά μενού με εκλεκτά κρέατα, θαλασσινά και πολλή σοκολάτα, ειδικά για τις 14/2!

Hotel Love

Λύσεις για ένα ερωτικό Σαββατοκύριακο μέσα, αλλά «έξω από το σπίτι».

Στα Classical Hotels ο Φλεβάρης ανακηρύσσεται ερωτικός μήνας και υπάρχει μια ερωτική λύση για όλους! Στα Classical Vouliagmeni Suites, με θέα τον Σαρωνικό, καμπίνες υδρομασάζ και βεβαίως ένα μοναδικό μενού στο εστιατόριο Adam & Eve (δωμάτιο 115 ευρώ, δείπνο 88 ευρώ/άτομο).

Για όσους δεν φεύγουν από το κέντρο της πόλης, στο Classical King George Palace θα μείνετε σε ένα από τα υπερ-πολυτελέστατα δωμάτια του θρυλικού ξενοδοχείου, ενώ το δείπνο στο Tudor Hall θα σας μείνει αξέχαστο! (δωμάτιο 195 ευρώ, δείπνο 160 ευρώ/άτομο)

Στο Hilton ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο 5 αστέρων με μπάνιο στη θερμαινόμενη πισίνα του Hiltonia Fitness & Wellness Club, χαμάμ και σάουνα, δείπνο στο Βυζαντινό, όπου θα σερβιριστεί ειδικά σχεδιασμένος μπουφές και διαμονή σε ένα υπερπολυτελέστατο δωμάτιο. (ειδική τιμή 189 ευρώ, κρατήσεις στο 210 7281100)

Spa για δύο

Ετοιμάστε το σώμα και τη διάθεση για έρωτα στο σπίτι.

Ειδικές προσφορές από 9-14/2 από το Quick Spa στην Αιόλου 50-52 & Μιλτιάδου 31. Δοκιμάστε το πρόγραμμα Katharsis και συνδυάστε το με ένα μασάζ από τον κατάλογο. Περισσότερες πληροφορίες στο 210 3255545. www.quickspa.gr.

Photo Love

Απαθανατίστε τη στιγμή για να θυμάστε τον έρωτά σας για πάντα

Όσοι επισκεφτούν τα Goody’s την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, συμπληρώνοντας ένα κουπόνι κερδίζουν αυτόματα μια φωτογράφιση μαζί με τους αγαπημένους τους σε ένα από τα στούντιο της Came Photography!

Coktails for love

Συνταγές για δροσιστικά, ερωτικά κοκτέιλ.

Kahlua Mayan Passion: 60ml Kahlua, 45ml Olmeca Tequila, 15ml Eoliki Triple Sec, 60ml χυμός passion fruit. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ και σερβίρετε το περιεχόμενο σε ένα παγωμένο ποτήρι μαρτίνι. Γαρνίρετε με μια λωρίδα πορτοκάλι.

 Strawberry Malarky: 40 ml Beefeater 24, 25 ml Eoliki Triple sec, 2 φράουλες, σαμπάνια Mumm Cordon Rouge. Λιώνουμε τις φράουλες και τις χτυπάμε στο σέικερ μαζί με το Beefeater 24 και το triple sec. Συμπληρώνουμε με σαμπάνια. Σερβίρουμε σε ποτήρι σαμπάνιας και γαρνίρουμε με μια φλούδα γκρέιπφρουτ.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ