ΟΗΕ: Το ένα εκατομμύριο πλησιάζουν οι εκτοπισμένοι στη Συρία

ΟΗΕ: Το ένα εκατομμύριο πλησιάζουν οι εκτοπισμένοι στη Συρία Facebook Twitter
EPA
0

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από το Ιντλίμπ στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση περισσότεροι από 948.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν στη βορειοδυτική Συρία από τον Δεκέμβριο εξαιτίας των συγκρούσεων που μαίνονται καθώς ο συριακός στρατός προσπαθεί να ανακαταλάβει το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη χώρα.

«Πάνω από 948.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν εκτοπιστεί από την 1η Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει σχεδόν 180.000 οικογένειες, περισσότερες από 195.000 γυναίκες και περισσότερα από 560.000 παιδιά», επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

Η ανακοίνωση του πιο πρόσφατου απολογισμού γίνεται λίγο πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αργότερα σήμερα με θέμα την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία.

Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και χώρες προειδοποιούν για τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των εκτοπισμένων στην περιοχή.

Εξάλλου οι υπουργοί Εξωτερικών 14 χωρών της ΕΕ ζήτησαν σήμερα να τερματιστούν οι συγκρούσεις στην Ιντλίμπ.

Το κείμενο υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Εσθονίας, της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας.

«Καλούμε το συριακό καθεστώς και τους υποστηρικτές του να σταματήσουν την επίθεση αυτή και να τηρήσουν την εκεχειρία στην οποία συμφώνησαν το φθινόπωρο του 2018», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Επίσης ζητάμε από την Ρωσία να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία με στόχο την αποκλιμάκωση της φρικτής κατάστασης στην Ιντλίμπ και να συμβάλει σε μια ειρηνική λύση», πρόσθετε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / dpa / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM