Sani Festival

Sani Festival Facebook Twitter
0

Μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, το Sani Festival έχει γίνει συνώνυμο της καλής ποιοτικής μουσικής. Είναι, εξάλλου, από τα λίγα «καλοκαιρινά» φεστιβάλ που διαρκούν σχεδόν έξι βδομάδες, μιας και αρχίζει στις 17 Ιουλίου και τελειώνει στις 29 Αυγούστου, πάντα βέβαια στο Sani Resort στη Χαλκιδική.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με τα δυο αφιερώματα, για τα οποία φημίζεται. Πρώτο αφιέρωμα (17-19/7) θα είναι το Sounds of the World, με ακούσματα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε τους Ska Cubano, τον Rodrigo Leao από την Πορτογαλία (ο Leao είναι αυτός που ίδρυσε τους Madredeus) και το σύγχρονο φλαμένκο των Ισπανών Calima, το συγκρότημα που ίδρυσε ο πρώην μπασίστας των Ojos de Brujo. To επόμενο Σαββατοκύριακο (24-26/7) θα είναι η σειρά του Jazz on the Hill στο Λόφο της Σάνης, που είναι από τα πιο γνωστά αφιερώματα τζαζ στη χώρα μας. Το πρόγραμμα ξεκινάει με πιάνο - θα δούμε το βραβευμένο Iσραηλινό πιανίστα Yaron Herman αλλά και τον Έλληνα Βασίλη Τσαμπρόπουλο και, τέλος, το διάσημο Γάλλο ακορντεονίστα Richard Galliano. H έκπληξη του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται στο πλαίσιο του αφιερώματος Music on Film vs Film on Music, που περιλαμβάνει προβολές (Οι ομπρέλες του Χερβούργου / Η Πισίνα / Λόλα), και είναι η συναυλία του Γάλλου συνθέτη Michel Legrand, με τη συμμετοχή της Alison Moyet. Το κινηματογραφικό φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της 50ής επετείου του. Τον Αύγουστο το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ελληνικές συμμετοχές. Ο Γιώργος Νταλάρας θα δώσει μια συναυλία-φόρο τιμής στο ρεμπέτικο τραγούδι, ενώ θα δούμε και τον Γιώργο Ανδρέου, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Χρήστο Θηβαίο και τον Γρηγόρη Καραντίνη. Τέλος, ο αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι θα γίνει με «κλασικό» τρόπο, έξι συναυλίες κλασικής μουσικής από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου, που θα γίνου στο Cine Ορφέας.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ