Απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού - Ανακοίνωση Αναστασιάδη

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού - Ανακοίνωση Αναστασιάδη Facebook Twitter
0

Ο πόλεμος κατά του κορωνοϊού κερδίζεται μόνο αν παραμείνουμε στα σπίτια μας, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Νίκος Αναστασιάδης, ανακοινώνοντας απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός εξαιρέσεων.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ανέφερε ότι παρά τα υφιστάμενα μέτρα και τις θυσίες, μια μειοψηφία επέδειξε συμπεριφορά ανευθυνότητας και απειθαρχίας και για το λόγο αυτό λαμβάνονται μέτρα από αύριο Τρίτη (24/3) στις 18:00 το απόγευμα ως και τις 13/4, γιατί διαφορετικά το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει.

«Δεν διανοούμαι», είπε χαρακτηριστικά, «πως μπορεί να οδηγηθούμε στα φαινόμενα που καταγράφονται στην Ιταλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι γιατροί εξ' ανάγκης επιλέγουν ποιοι θα ζήσουν ή ποιοι θα αφεθούν να πεθάνουν».

Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η κυκλοφορία εκτός και αν γίνεται για μετάβαση στους χώρους εργασίας, σε υπεραγορές, φαρμακεία ή τράπεζες ή προς βοήθεια ατόμων που το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή για επίσκεψη στο γιατροί. Οι πολίτες πρέπει να φέρουν ταυτότητα ή διαβατήριο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν.

Επίσης κλείνουν δημόσιοι χώροι άθλησης, πάρκα, μαρίνες, παραλίες, εκδρομικοί χώροι, χώροι συναθροίσεων, εκκλησίες και τεμένη, ενώ απαγορεύονται και οι λαμπρατζιές. Τη λειτουργία τους αναστέλλουν όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, πλην κάποιων και τα εργοτάξια εκτός και αν είναι για έργα δημόσιας ωφελείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιανμάρ: Η στιγμή που μαίες προσπαθούν να προστατεύσουν τα νεογέννητα μωρά την ώρα του φονικού σεισμού

Διεθνή / Μιανμάρ: Η στιγμή που μαίες προσπαθούν να προστατεύσουν τα νεογέννητα μωρά την ώρα του φονικού σεισμού

Βίντεο απαθανατίζει μία από τις νοσηλεύτριες να κρατά στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο, όταν ξαφνικά η ίδια πέφτει στο πάτωμα λόγω του ισχυρού σεισμού
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Ακόμη και για bullying τον κατηγορεί η επικεαφής της φιλανθρωπικής οργάνωσης - «Τοξικό» το brand του

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Ακόμη και για bullying τον κατηγορεί η επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης - «Τοξικό» το brand του

Ο τρόπος που αποχώρησε από την οργάνωση συνιστά «παρενόχληση και εκφοβισμό σε μεγάλη κλίμακα», δηλώνει η επικεφαλής του Sentebale και προσθέτει ότι η ομάδα του δούκα της ζήτησε να υπερασπιστεί τη Μέγκαν Μαρκλ από την αρνητική δημοσιότητα
LIFO NEWSROOM