Φέτος γιορτάζουμε την Ώρας της Γης μένοντας σπίτι - Τι πρέπει να κάνουμε

Φέτος γιορτάζουμε την Ώρας της Γης μένοντας σπίτι - Τι πρέπει να κάνουμε Facebook Twitter
0

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, η Ώρα της Γης, ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, θα ενώσει ξανά ανθρώπους σε περισσότερες από 180 χώρες, μόνο που φέτος ο τρόπος θα είναι διαφορετικός.

Εν μέσω της πρόκλησης της πανδημίας του κορωνοϊού, η Ώρα της Γης αποτελεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης για τον πλανήτη και τον άνθρωπο- ένα μήνυμα που, ειδικά για φέτος, λόγω των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, θα σταλεί διαδικτυακά.

Το WWF Ελλάς μας προσκαλεί όλους σε μια διαφορετική συμμετοχή, προκειμένου να στείλουμε το δικό μας ηχηρό μήνυμα από το σπίτι. 

Για αυτό, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 20:30 το βράδυ, σβήνουμε τα φώτα του σπιτιού για μία ώρα και βγαίνουμε στο μπαλκόνι μας με αναμμένο τον φακό του κινητού μας για να ενώσουμε τη φωνή μας για τον άνθρωπο και τη φύση και να αισθανθούμε ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Φέτος γιορτάζουμε την Ώρας της Γης μένοντας σπίτι - Τι πρέπει να κάνουμε Facebook Twitter

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε για την Ώρα της Γης: «Για μένα, κάθε μέρα και κάθε ώρα είναι Ώρα της Γης. Η ανάγκη να ενωθούμε και να προστατέψουμε τον πλανήτη μας δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη. Καθώς καλούμαστε να αποφύγουμε δημόσιες εκδηλώσεις για να καθυστερήσουμε την εξάπλωση του COVID-19, συνιστώ σε όλους να συμμετάσχουν διαδικτυακά στην Ώρα της Γης, να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στον πλανήτη και να υψώσουμε τη φωνή μας για δράση με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Πρέπει να φροντίσουμε ο ένας τον άλλο και το κοινό μας σπίτι. Ενώστε μαζί με μένα και εκατομμύρια άλλους τη φωνή σας για να κάνουμε τη φετινή Ώρα της Γης ένα μήνυμα συλλογικότητας και να συμβάλουμε σε ένα ασφαλέστερο και πιο "πράσινο" μέλλον για όλους».

Επιπλέον, το WWF Ελλάς στις 20:45 θα οργανώσει ένα ιδιαίτερο διαδικτυακό ταξίδι μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, προβάλλοντας videos από μία ανεξερεύνητη για πολλούς γωνιά της Ελλάδας, τη Γυάρο, για να ανακαλύψουμε το μοναδικό φυσικό πλούτο του νησιού, αλλά και τη δουλειά για την προστασία της εμβληματικής μεσογειακής φώκιας.

Τέλος, όσοι από εσάς προτιμάτε να περάσετε μία μελωδική ώρα με τραγούδια εμπνευσμένα από τη φύση, μπορείτε να ακούσετε την playlist που το WWF Ελλάς έχει φτιάξει στο Spotify ειδικά για την Ώρα της Γης.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COP29 για το κλίμα: Μόνο $250 δισ. από το 1,3 τρισ. που απαιτούνται, συμφώνησαν να δίνουν οι πλούσιες χώρες στις φτωχές

Διεθνή / COP29 για το κλίμα: Μόνο $250 δισ. από το 1,3 τρισ. που απαιτούνται, συμφώνησαν να δίνουν οι πλούσιες χώρες στις φτωχές

Το προσχέδιο της Συμφωνίας ορίζει ως ευρύτερο τον στόχο για άντληση 1,3 τρισ. δολαρίων ετησίως έως το 2035, με αναφορές σε χρηματοδότηση από «δημόσιες και ιδιωτικές πηγές»
LIFO NEWSROOM
«Χρειαζόμαστε περισσότερους Αϊ-Βασίληδες»: Coca-Cola και «Μπορούμε» ενώνουν δυνάμεις για τα Χριστούγεννα

Market news / «Χρειαζόμαστε περισσότερους Αϊ-Βασίληδες»: Coca-Cola και «Μπορούμε» ενώνουν δυνάμεις για τα Χριστούγεννα

Μαζί με τη ΜΚΟ «Μπορούμε», η Coca-Cola συνεχίζει για 2η χρονιά το έργο της για τη διάσωση και προσφορά εκατομμυρίων μερίδων τροφίμων και συστήνει ξανά τη δράση «Ένα Κυριακάτικο Γεύμα για Όλους».
THE LIFO TEAM
Greenpeace: Πώς θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 2.000% τα κονδύλια για τις απώλειες και ζημιές από την κλιματική κρίση

Περιβάλλον / Greenpeace: Πώς θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 2.000% τα κονδύλια για τις απώλειες και ζημιές από την κλιματική κρίση

Νέα ανάλυση δείχνει ότι η φορολόγηση των εταιρειών ορυκτών καυσίμων θα μπορούσε να αυξήσει τα κονδύλια του ταμείου του ΟΗΕ για τις απώλειες και ζημίες της κλιματικής κρίσης κατά 2.000%
LIFO NEWSROOM
Κλιματική κρίση: Ο στόχος του 1,5°C «έχει πεθάνει» - Το 2024 η πρώτη χρονιά πάνω από το όριο, λένε οι επιστήμονες

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Ο στόχος του 1,5°C «έχει πεθάνει» - Το 2024 η πρώτη χρονιά πάνω από το όριο, λένε οι επιστήμονες

Τρεις από τις πέντε επιστημονικές ομάδες που παρακολουθούν την παγκόσμια θερμοκρασία λένε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη δεν μπορεί να περιοριστεί στους 1,5°C
LIFO NEWSROOM