Ισλανδοί σπεύδουν να βοηθήσουν εθελοντικά αγρότες που νοσούν από κορωνοϊό

Ισλανδοί σπεύδουν να βοηθήσουν εθελοντικά αγρότες που νοσούν από κορωνοϊό Facebook Twitter
Ισλανδοί σπεύδουν να βοηθήσουν εθελοντικά αγρότες λόγω κορωνοϊού
0

Ο εθελοντισμός στην Ισλανδία βρίσκεται σε άλλο επίπεδο με τους πολίτες να βοηθούν στις αγροτικές εργασίες όσους κτηνοτρόφους και γεωργούς νοσούν από τον κορωνοϊό.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός στην Ισλανδία δημοσίευσε μία αγγελία ζητώντας άτομα για χειρωνακτική εργασία σε αγροτικές περιοχές όπου οι οικογένειες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν καθώς νοσούν από τον κορωνοιό.

Οι θέσεις αφορούσαν στα αγροκτήματα έξι ανθρώπων στην περιοχή Vestur-Hunavatnssysla στα βορειοδυτικά της χώρας, όπως αναφέρει το Visir.

Η Αγροτική Ένωση στην Ισλανδία όμως δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση.

«Σχεδόν 100 άτομα προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν τους αγρότες που λόγω της ασθένειας δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις αγροτικές εργασίες τους. Είναι πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι η χώρα σκέφτεται τους αγρότες μας και είναι έτοιμη να βοηθήσει» δήλωσε η πρόεδρος του συνεταιρισμού Gudbjorg Jonsdottir.

«Μιλάμε για ανθρώπους με εμπειρία και γνώση, οι οποίοι έχουν γεωργική μόρφωση, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους στον τουρισμό, καθώς και σύμβουλοι απασχόλησης που θέλουν επίσης να βοηθήσουν. Αξιοπρεπείς άνθρωποι από όλη τη χώρα», δήλωσε η Gudbjorg.

Πρόσθεσε δε, ότι οι προσφορές είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτή την περίοδο καθώς ξεκινούν κτηνοτροφικές εργασίες.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε την κτηνοτροφία» δήλωσε στο Visir, προσθέτοντας ότι οι αγρότες της χώρας διαδραματίζουν έναν «κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της προσφοράς των τροφίμων, τώρα περισσότερο από ποτέ».

Τα 475.893 πρόβατα της Ισλανδίας ξεπέρασαν τον αριθμό των ανθρώπων κατά 100.000 το 2017, οπότε οι αγρότες θα χρειαστούν μεγάλη βοήθεια αν ο κορωνοϊός εξαπλωθεί την άνοιξη, εξήγησε το site ειδήσεων του Reykjavik Grapevine.

Η γεωργία εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό τμήμα της οικονομίας και οι εθελοντές θα μπορούσαν να περιορίσουν την οικονομική ζημία στον τομέα αυτόν, πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του BBC/ Visir

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Διεθνή / Γεωργία: Δολοφονήθηκε γνωστό τρανς μοντέλο μια ημέρα μετά τη ψήφιση του αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίου

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι η Αμπραμίντζε φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός άνδρα που σχετίζεται με την υπόθεση
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Απειλές για «συντριπτική απάντηση» κατά του Ισραήλ από τον άξονα της αντίστασης

Διεθνή / Ιράν: Απειλές για «συντριπτική απάντηση» κατά του Ισραήλ από τον άξονα της αντίστασης

Ο Νασράλα, σε προηγούμενη ομιλία του, χαρακτήρισε τις εκρήξεις βομβητών και συσκευών επικοινωνίας τις τελευταίες δύο ημέρες στον Λίβανο ως πιθανή «κήρυξη πολέμου» κατά της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ανάλυση: Η υψηλού ρίσκου επίθεση κατά της Χεζμπολάχ σε δρόμους και καταστήματα του Λιβάνου

Διεθνή / Ανάλυση: Η υψηλού ρίσκου επίθεση κατά της Χεζμπολάχ σε δρόμους και καταστήματα του Λιβάνου

Η Wall Street Journal εξηγεί πώς τα μέλη της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν ενώ βρίσκονταν στην «καθημερινή ζωή» στον Λίβανο, σε πολυσύχναστα μέρη και τι σημαίνει αυτό για την επίθεση
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ερχόταν με τη Ζιζέλ στο σούπερ μάρκετ και με ρωτούσε αν μου αρέσει, κατέθεσε ένας κατηγορούμενος

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ερχόταν με τη Ζιζέλ στο σούπερ μάρκετ και με ρωτούσε αν μου αρέσει, κατέθεσε ένας κατηγορούμενος

Αποκαλύψεις για τους τρόπους με τους οποίους προσέγγιζε τους συνεργούς του ο 71χρονος Ντομινίκ Πελικό στη δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ