Thessaloniki Hip Hop Festival 2009.

Thessaloniki Hip Hop Festival 2009. Facebook Twitter
0

Τι σημαίνει να κάνεις χιπ χοπ φεστιβάλ στην Ελλάδα; Όλα ξεκίνησαν κάπου στο 2003 στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μέναμε, εκεί θέλαμε να δούμε να συμβαίνουν όμορφα πράγματα σχετικά με την κουλτούρα που αγαπάμε.

Είχε πέσει πολύ ξεραΐλα στη συμπρωτεύουσα εκείνη την εποχή, αν και στα τέλη της χιλιετίας είχε χαρακτηριστεί ως και «πρωτεύουσα του χιπ χοπ». Έναν χρόνο πριν είχαμε αυτοαποκαλεστεί «Zoltan Tribe», ξεκινώντας πολύ δειλά να κάνουμε events. To πρώτο φεστιβάλ έγινε τον Δεκέμβριο του 2003 σε έναν χώρο 350 ατόμων και μέχρι και μια ώρα πριν ανησυχούσαμε ότι θα είμαστε μόνοι μας και ήδη είχαμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε πώς θα ξεχρεώσουμε, μιας και όταν είσαι 22 χρόνων φοιτητής δεν έχεις ακριβώς και κάποιο κεφάλαιο... Τελικά, αποδείχτηκε ότι ο κόσμος διψούσε για ένα τέτοιο event, αφού και οι FF.C εμφανίστηκαν σε ένα κατάμεστο Ξυλουργείο του Μύλου με πάνω από 300 άτομα να μας βρίζουν επειδή έμειναν έξω από το μαγαζί.

Επτά χρόνια μετά, το THHF έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως ο DJ Vadim, o Wax Tailor, o RA The Rugged Man, o Leeroy των Saian Supa Crew, o Freestyle των Arsonists κ.λπ. και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα χιπ χοπ events στην Ελλάδα (εμείς θα πούμε ότι είναι σίγουρα το πιο παλιό!). Κάθε χρόνο βάζουμε τον πήχη και πιο ψηλά, έχοντας τα μάτια μας ανοιχτά στο τι παίζει παγκοσμίως. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σκίζουμε και ότι αυτό που κάνουμε αρκεί, αλλά ποτέ δεν εφησυχάζουμε, με αποτέλεσμα να προσθέτουμε και άλλα στοιχεία κάθε χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι ότι στη φετινή 7η επέτειο του Thessaloniki Hip Hop Festival 2009 θα απολαύσουμε workshops για παραγωγούς, για DJ, για B-boys, προβολές χιπ χοπ ντοκιμαντέρ, MC Battles, εκθέσεις street art και φυσικά συναυλίες από την αφρόκρεμα της παγκόσμιας σκηνής.

Ποιο είναι το όφελος; Έχουμε βάλει την πόλη μας στο χάρτη του παγκόσμιου χιπ χοπ και συνεχίζουμε να περνάμε τέλεια!

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ