Κατηγορίες σε βάρος της γυναίκας που κατήγγειλε την αστροναύτη πρώην της για «έγκλημα στο διάστημα»

Κατηγορίες σε βάρος της γυναίκας που κατήγγειλε την αστροναύτη πρώην της για «έγκλημα στο διάστημα» Facebook Twitter
EPA
0

Εν μέσω διαζυγίου, η αστροναύτης Αν ΜακΚλέιν βρέθηκε στο επίκεντρο υπόθεσης που θα μπορούσε να αποτελεί το πρώτο έγκλημα στο διάστημα. Τώρα όμως είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες η πρώην σύζυγός της, η οποία την είχε καταγγείλει.

Η Αν ΜακΚλέιν και η Σάμερ Γουόρντεν παντρεύτηκαν το 2014, αλλά ο γάμος τους δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Αμφότερες οι γυναίκες είναι διακεκριμένες στον τομέα τους. Η ΜακΚλέιν είναι αστροναύτης, που είχε πάνω από 800 ώρες πτήσης στο Ιράκ προτού ενταχθεί στη NASA το 2013. Η Γουόρντεν είναι πρώην αξιωματικός στην υπηρεσία πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τι προέκυψε από την έρευνα

Η Γουόρντεν κατηγόρησε την πρώην σύζυγό της ότι μπήκε παράνομα στον τραπεζικό λογαριασμό της, τον Ιανουάριο του 2019, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Όμως, έπειτα από μακρά έρευνα, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατέληξαν ότι η πρώην σύζυγος, η Γουόρντεν, είπε ψέματα στους ερευνητές για κάποιες λεπτομέρειες. Έτσι, τώρα εκείνη είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.

Το σχετικό κατηγορητήριο συντάχθηκε τον Φεβρουάριο και δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με αυτό, η Γουόρντεν άνοιξε τον επίμαχο τραπεζικό λογαριασμό νωρίτερα από ότι ανέφερε στην κατάθεσή της, όπως και ότι άλλαξε τον κωδικό μήνες μετά την ημερομηνία που ισχυριζόταν ότι το έπραξε.

Σε βάρος της Γουόρντεν απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις στο Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή της NASA και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Η ίδια είχε κάνει καταγγελία και στις δύο υπηρεσίες, κατηγορώντας την αστροναύτη για πλαστοπροσωπία.

Μέσω δικηγόρου, η Αν ΜακΚλέιν είχε δηλώσει ότι συνέχιζε να χρησιμοποιεί τον λογαριασμό μετά την κατάθεση της αίτησης διαζυγίου από την Γουόρντεν, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της σχέσης. Είπε ότι ήθελε να συνεχίσει να ελέγχει ότι τα οικονομικά της οικογένειας είναι σε τάξη, με πλήρη γνώση της Γουόρντεν, παρότι ήταν χωρισμένες. Ακόμη ανέφερε πως δεν της είπε ποτέ ότι της απαγόρευε να κάνει κάτι τέτοιο.

Έπειτα από έρευνα, οι εισαγγελείς κατέληξαν πως η Γουόρντεν δεν ανακάλεσε ποτέ την πρόσβαση της ΜακΚλέιν στον τραπεζικό λογαριασμό.

«Δεν διαστρέβλωσα τίποτα»

Από την πλευρά της η Σάμερ Γουόρντεν δήλωσε σοκαρισμένη με το κατηγορητήριο. Παραδέχθηκε ότι εσφαλμένα έδωσε λάθος ημερομηνία για το άνοιγμα του λογαριασμού, αλλά τόνισε ότι στη συνέχεια έδωσε στους ερευνητές τη σωστή ημερομηνία.

Δήλωσε ακόμη ότι είχε πρόθεση να αλλάξει τον κωδικό του λογαριασμού, αλλά δεν ήταν σίγουρη ότι το έκανε. «Δεν διαστρέβλωσα τίποτα», τόνισε και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση δεν θεωρεί σωστό να συνεχίσει να έχει πρόσβαση η ΜακΚλέιν στα οικονομικά της, εν μέσω της μάχης για το διαζύγιο και την επιμέλεια.

Κατά κύριο λόγο η σύγκρουση των δύο γυναικών αφορά τον γιο που απέκτησε η Γουόρντεν περίπου ένα χρόνο πριν από τη γνωριμία της με την ΜακΚλέιν. Η μητέρα δεν της είχε επιτρέψει να υιοθετήσει το παιδί, ούτε μετά τον γάμο τους. Όμως, το 2018 η αστροναύτης έκανε αίτηση σε δικαστήριο, ζητώντας κοινή επιμέλεια και «το αποκλειστικό δικαίωμα να ορίσει τη βασική κατοικία του παιδιού» αν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία».

Με πληροφορίες από New York Times

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει δάνειο 35 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει δάνειο 35 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία

Στην όγδοη επίσκεψή της στην Ουκρανία, η φον ντερ Λάιεν έγραψε στο Χ ότι θα συναντούσε ηγέτες στο Κίεβο για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων από «την ετοιμότητα για το χειμώνα στην άμυνα, έως την ένταξη [ΕΕ] και την πρόοδο στα δάνεια της G7»
LIFO NEWSROOM
Ο δήμαρχος της Μαζάν για τους βιασμούς της Ζιζέλ: «Η υπόθεση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή, κανείς δεν πέθανε»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ζητούν παραίτηση του δημάρχου της Μαζάν που δήλωσε «κανείς δεν πέθανε» για τους βιασμούς της Ζιζέλ

«Η υπόθεση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή, κανείς δεν πέθανε», δήλωσε ο δήμαρχος στο BBC - «Δέχθηκα καταιγισμό ερωτήσεων, δεν είμαι συνηθισμένος να μιλάω στον Τύπο», δικαιολογήθηκε
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Νέα καταγγελία κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: «Ήταν αηδιαστικός, γλοιώδης»

Διεθνή / Βαριά καταγγελία κατά του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: «Ήταν αηδιαστικός, γλοιώδης»

Στο γραφείο του εργάζονταν μόνο πανέμορφες γυναίκες, σαν μοντέλα - Ξεδιάντροπα προσέγγιζε τα θύματά του που ήταν εργαζόμενες στα Harrods, τις μετέθετε στον όροφό του και τις κακοποιούσε σεξουαλικά
LIFO NEWSROOM
Μαρτυρία χειρουργού στον Λίβανο: «Έγινα ρομπότ» για να περιθάλψω τους τραυματίες 

Διεθνή / Μαρτυρία χειρουργού στον Λίβανο: «Έγινα ρομπότ» για να περιθάλψω τους τραυματίες 

«Σε μία νύχτα αφαίρεσα περισσότερα μάτια από ό,τι σε όλη την καριέρα μου», είπε άλλος γιατρός - Μάρτυρες μιλούν για πρωτοφανείς εικόνες με δεκάδες πολίτες να αιμορραγούν και να φθάνουν σωρηδόν στα νοσοκομεία
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Η ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε «περίπου 100 εκτοξευτήρες» και «άλλες τρομοκρατικές υποδομές»

Διεθνή / Λίβανος: Η ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε «περίπου 100 εκτοξευτήρες» και «άλλες τρομοκρατικές υποδομές»

Σφυροκόπημα από αέρος στον νότιο Λίβανο μετά την απειλή του ηγέτη της Χεζμπολά Νασράλα πως το Ισραήλ θα υποστεί «τρομερή» τιμωρία μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις βομβητών
LIFO NEWSROOM
WSJ: Οι ΗΠΑ δεν αναμένουν συμφωνία Ισραηλ-Χαμας για το υπόλοιπο της θητείας Μπάιντεν

Διεθνή / WSJ: Οι ΗΠΑ δεν αναμένουν συμφωνία Ισραηλ-Χαμας για το υπόλοιπο της θητείας Μπάιντεν

Δυο από τα σημαντικότερα εμπόδια θεωρούνται η απαίτηση του Ισραήλ ο στρατός του να διατηρήσει τον έλεγχο του λεγόμενου διαδρόμου της Φιλαδέλφεια και οι λεπτομέρειες για το ποιοι Παλαιστίνιοι θα ανταλλαγούν με τους 64 ομήρους
LIFO NEWSROOM