Πάμε Κέντρο! - Επειδή μπορείς να τα βρεις όλα στα μαγαζιά της περιοχής

Πάμε Κέντρο! - Επειδή μπορείς να τα βρεις όλα στα μαγαζιά της περιοχής Facebook Twitter
0

Ένα ολοκαίνουργιο μαγαζί είναι το Rag (Πετράκη 30, απέναντι από τη Μητρόπολη, 210 3242107) του Κώστα Μυλωνά που συλλέγει ξεχωριστά ρούχα από ιδιαίτερες φίρμες όπως: Imperial, Please, Insight, Skunkfunk, Olga de Polga, Fly 53 και LTB.

Τα Quick Spa (Αιόλου 50-52) στην καρδιά της Αθήνας αποτελούν μια διαφορετική πρόταση για ομορφιά και χαλάρωση. Προσφέρουν υπηρεσίες με διαδικασίες χαλαρωτικές, γρήγορες και σε απόλυτα προσιτές τιμές. Επιπλέον, τα καλλυντικά STC (Special Tender Care) που βρίσκουμε μόνο στα Quick Spa είναι η πρόταση των δημιουργών του χώρου και φαρμακοποιών Κούνουπα-Καρδιακίδου.

Η Ιωάννα Κουρμπέλα (Αδριανού 109 & Χατζημιχάλη 12 & 14, 210 3224591) προέρχεται από μια οικογένεια με παράδοση στα πλεχτά αλλά δεν μένει σε αυτό. Δημιουργεί ευκολοφόρετα αλλά και πολυμορφικά ρούχα από πολύ καλής ποιότητας μαλλί και από φίνο βαμβάκι.

Ένας από τους πιο δημιουργικούς και καλαίσθητους χώρους στο κόσμημα είναι το εργαστήριο και το showroom του σχεδιαστή Huffy (Καραγεώργη Σερβίας 7, 210 3247054) στον τέταρτο όροφο.

Στη πλατεία Καρύτση (Καρύτση 6, 210 3314004), στο Comme il Faux του συμπαθέστατου διδύμου του Τάσου και της Μαρίας βρίσκουμε υπέροχα χειροποίητα κοσμήματα για όλα τα βαλάντια, για μας αλλά και για δώρα στους φίλους μας. Χαρακτηριστικό της δουλειάς τους είναι η χρήση ανομοιογενών υλικών αλλά και η εξειδίκευση στα κρύσταλλα Σβαρόφσκι.

Απέναντι, η μοναδική Saia (πλατεία Καρύτση 3, 210 3256962) με ρούχα από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, αλλά και αξεσουάρ και παπούτσια.

Στο Mastihashop (Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, 210 3632750) υποστηρίζουμε φανατικά τα προϊόντα με βάση τη μαστίχα και όχι μόνο. Φυσική μαστίχα, παραδοσιακά προϊόντα όπως το μοναδικό υποβρύχιο μαστίχας αλλά και χιώτικα γλυκά του κουταλιού, αρτοκευάσματα, προϊόντα gourmet, πολύ καλής ποιότητας καλλυντικά, φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα, ποτά και δώρα.

Τσάντες (γυναικείες και ανδρικές), βαλίτσες (μικρές, μεσαίες μεγάλες), νεσεσέρ, πορτοφόλια σε καταπληκτική ποιότητα (τσεκάρετε την εκπληκτική ραφή) και κομψές γραμμές βρίσκουμε μόνο στο Bree (Καραγεώργη Σερβίας 10, Σύνταγμα, 210 3232403).

Περίπου απέναντι, στο κοσμηματοπωλείο της Ντόλυ Μπουκογιάννη (Καραγεώργη Σερβίας 13, 210 3219257), βρίσκουμε τις χειροποίητες δημιουργίες της σχεδιάστριας.

Επειδή θέλουμε να προσέχουμε και τη φυσική μας κατάσταση, στο Aikido (Αθηνάς και Πρωτογένους 1, μετρό Μοναστηράκι, 6972 112656) μπορούμε να μάθουμε την τέχνη του Aikido, μιας ήρεμης πολεμικής τέχνης με ρίζες στην Ιαπωνία, που χαρίζει ευλυγισία και ευεξία. Ο χώρος είναι υπέροχος, βιομηχανικός, μοντέρνος και φωτεινός.

Ένα από τα πρώτα concept store του κέντρου είναι το Shop (Ερμού 112Α, 210 323168), όπου εκτός από τις συλλογές των επώνυμων ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ, βρίσκουμε και είδη σπιτιού, φυτικά καλλυντικά, βιβλία, ξένα περιοδικά, μουσικές και γενικότερα προϊόντα που χρωματίζουν τη ζωή μας.

Το Πλαίσιο του Συντάγματος (Βουλής 3, 210 3258000) με τους πάντα σούπερ ενημερωμένους πωλητές προτείνει γι' αυτή την εποχή να τα σηκώσουμε όλα με μοναδικές χειμερινές εκπτώσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, σε επιλεγμένα προϊόντα πληροφορικής, ψηφιακής τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών και ειδών γραφείου.

Στο πάντα ποιοτικό Public, ακριβώς πάνω στην πλατεία (Καραγεώργη Σερβίας 1 και πλατεία Συντάγματος, 210 3246210) για εκπτώσεις έως και 50% σε βιβλία, Βlueray, DVD, CD, παιχνίδια, κινητά, mp3, gps, tv, laptop και digital cameras.

Εκπτώσεις έως και 60% έχουν φυσικά και τα notosgalleries αλλά και το αγαπημένο Bazaar των notosgalleries με τα πιο μεγάλα ονόματα της μόδας όπως Seven Jeans, Liu Jo, J lo, Miss sixty, Kookai, Max Mara, Cerruti Jeans κ.ά. και με μείον 40% σε επώνυμα brands όπως Pepe Jeans, Stefanel, Paul Frank, Lacoste, Gant, Killah και πολλές πολλές άλλες.

Τα τζιν μας, πάντως, τα ψωνίζουμε παραδοσιακά από το Levi's (Ερμού 4, 210 3217517), όπου μπορούμε να βρούμε επίσης αχτύπητα t-shirt, φούστες, πουκάμισα και αξεσουάρ. Το κατάστημα είναι χωρισμένο στα δύο (γυναικείο και ανδρικό) για να μην μπερδευόμαστε.

Ακριβώς δίπλα μπαίνουμε στη στοά της Timberland (Ερμού 6), διότι έχουμε και μια εμμονή με τα ορειβατικά μποτάκια. Εδώ επίσης βρίσκουμε πάντα προϊόντα με αψεγάδιαστη ποιότητα και αντοχή στον χρόνο.

Το κατάστημα οπτικών Be Seen (Ακαδημίας 44, 210 3620044) νοιάζεται για τη στυλάτη μας εμφάνιση και διαθέτει πάντα μεγάλη ποικιλία σε επώνυμα γυαλιά ηλίου και οράσεως.

Την πληρέστερη συλλογή των Pepe Jeans, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Andy Warhol, τη βρίσκουμε στα Pepe Jeans (Ευαγγελιστρίας 12 και Ερμού, 210 3313757).

Χρυσός 18Κ, επιπλατινωμένο ασήμι 925°, μπριγιάν, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι είναι κυρίως τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα κοσμήματα της Li-LA-LO (Βουκουρεστίου 2 και Σταδίου, 210 3319864).

Τέλος, στον τέταρτο όροφο βρίσκεται το εργαστήριο του σχεδιαστή κοσμημάτων Τάσου Παπαναστασίου (Κυρηκείου 2 και Ερμού 77, 210 3230305) που φτιάχνει κοσμήματα-έργα τέχνης.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ