Spread the love!

Spread the love! Facebook Twitter
0

Η γνωριμία μας ξεκίνησε διαδικτυακά, με σχόλιο για ένα από τα έργα τους που είχα φωτογραφίσει στου Ψυρρή. Στη συνέχεια ανταλλάξαμε mail και κατέληξαν καλεσμένοι στα γραφεία της LifΟ για να διακοσμήσουν έναν από τους τοίχους μας. Ο Palmos είναι πρωτοετής στην Καλών Τεχνών, ο Yes τριτοετής, παλιοί γκραφιτάδες κι οι δυο (όσο «παλιοί» μπορεί να είναι δυο πιτσιρικάδες που το άθροισμα των ηλικιών τους είναι μικρότερο από 40), που μια μέρα αποφάσισαν να γεμίσουν τον κόσμο καρδιές. Ψηφιακές καρδιές, πιξελάτες, μικρές, μεγάλες, τεράστιες, βαμμένες, αυτοκόλλητες ή κολλημένες με πλαστική κόλλα σε τοίχους, πόρτες, παράθυρα, ταμπέλες, σκουπιδοτενεκέδες, οπουδήποτε. Το Digital Love είναι το project τους, που ξεκίνησε για πλάκα. «Αράζαμε και σχολιάζαμε το MySpace, το Facebook και όλα αυτά τα site όπου υπάρχει καλυμμένος ο ερωτισμός» λέει ο Palmos. «Εκείνη την ημέρα μας είχαν κάνει invite 15 κορίτσια, μας είχαν πρήξει, και σχεδόν από το πουθενά μας ήρθε αυτή η ιδέα: η ψηφιακή καρδούλα. Ήταν κι ο τίτλος από ένα τραγούδι που μας άρεσε κι έτσι ξεκινήσαμε να κολλάμε». «Ήταν μια κουβέντα περί διαδικτυακής αγάπης», προσθέτει ο Yes, «και πώς ερωτεύονται όλοι μέσω ίντερνετ και τα βρίσκουν και κάνουν cyber sex και τέτοια. Δεν θέλαμε να το σχολιάσουμε θετικά ή αρνητικά, απλά να το παρουσιάσουμε ως φαινόμενο».

Αμέσως ξεκίνησαν το μπλογκ τους, το digital-lovers.blogspot.com, και η ανταπόκριση ξεπέρασε τις προσδοκίες τους. «Ξαφνικά άρχισαν να μας ζητάνε άσχετοι να τους στείλουμε καρδούλες και διαδόθηκε», λέει ο Yes. «Βλέπουμε καρδιές που δεν τις έχουμε κολλήσει εμείς και δεν ξέρουμε ποιος τις κόλλησε. Μου έστειλε μια κοπέλα mail χθες και μου έλεγε ότι της τις έδωσε ο τάδε, που του τις έδωσε ο τάδε, που είναι σε ένα χωριό στη Νορβηγία (!) σε ένα χιονοδρομικό. Στέλνουμε ταχυδρομικά όπου μας ζητήσουν και έχουμε λάβει φωτογραφίες από Λονδίνο, Βερολίνο, Βιέννη, Γλασκόβη, Μονπελιέ, Παρίσι, Λοζάνη, Βουλγαρία με τις καρδιές μας κολλημένες στους δρόμους. Βλέπουμε ότι ο κόσμος γουστάρει, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Από όλους, εκτός από τους φίλους μας, που λένε "μας έχετε πρήξει"».

«Μια καρδιά σε κάνει πάντα να χαμογελάς», λέει ο Palmos, «κι ο κόσμος μάς δέχεται με χαρά όταν μας βλέπει να κολλάμε. Συνήθως, γιατί υπάρχουν κι οι ρουφιάνοι και οι περίεργοι. Μια φορά βάφαμε μια καρδιά-τοιχογραφία σε μια πολιτιστική εκδήλωση στην Αγία Παρασκευή, σε έναν χώρο όπου έκαναν μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και περνάει ένας κύριος και μας λέει να προσέχουμε τη θεματολογία μας γιατί εκεί ζωγραφίζουν και παίζουν παιδιά. «Μα κάνουμε καρδιές», του λέμε, και μας λέει «ναι, αλλά μαύρες!».

«Ό,τι λεφτά έχουμε τα χαλάμε στο project και σε μπίρες», λένε. «Μια αφίσα κοστίζει 3 ευρώ και τα αυτοκόλλητα 300 ευρώ τα δύο χιλιάδες. Έχουμε βγάλει και T-shirt που μοιράζουμε και γίνονται ανάρπαστα...».

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ