Το αστικό τοπίο ως καμβάς

Το αστικό τοπίο ως καμβάς Facebook Twitter
0

Κάνοντας μια βόλτα στη Στοά Σπύρου Μίλιου έχουμε την αίσθηση ενός υπαίθριου ατελιέ, με τα έργα των αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών να εκτίθενται σε μια ανοιχτή έκθεση. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ομαδική θεματική έκθεση με τίτλο «Art and the City», που θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη της Picar, μέλους του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς, και του CITY LINK. Το θέμα της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από τη ζωή στην πόλη και τα έργα των νέων καλλιτεχνών φιλοδοξούν να δώσουν μία νέα άποψη για την Τέχνη, χρησιμοποιώντας ως «καμβά» το αστικό τοπίο.

Η αρχή έγινε πριν από λίγες μέρες όταν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες δημιούργησαν επιτόπου τα έργα τους, προσφέροντας τη δυνατότητα στο κοινό να τα παρακολουθεί στα διάφορα στάδια υλοποίησής τους. Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010, η εξαμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον αντιπρύτανη και καθηγητή της ΑΣΚΤ, κ. Παναγιώτη Χαραλάμπους, τους αναπληρωτές καθηγητές κ.κ. Άγγελο Αντωνόπουλο και Μιχάλη Μανουσάκη, την πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κ. Σοφία Στάικου, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της PICAR, κ. Γεώργιο Παπαϊωάννου και την επιμελήτρια της έκθεσης, κ. Ίριδα Κρητικού, επέλεξε τα τρία κορυφαία έργα, τα οποία βράβευσε με χρηματικό έπαθλο το CITY LINK. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους τρεις καλλιτέχνες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία: στην Τζίνα Δημακοπούλου, που κέρδισε το πρώτο βραβείο, τη Μαρία Τσάγκαρη, που κέρδισε το δεύτερο και την Ελένη Αθανασιάδου, που κέρδισε το τρίτο.

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ