Με την Absolut στην Σαντορίνη

Με την Absolut στην Σαντορίνη Facebook Twitter
0
Με την Absolut στην Σαντορίνη Facebook Twitter

Οι καλύτερες παραλίες: Μικρές, μεγάλες, αμμουδερές ή με βότσαλο, οι παραλίες της Σαντορίνης είναι όλες ιδιαίτερες και μοναδικές. Στην Άσπρη και την Κόκκινη Παραλία, για ν’ αράξετε κάτω απ’ τη σκιά των κατακόκκινων βράχων, στον κοσμοπολίτικο Περίβολο, στα Μέσα Πηγάδια και στα Πηγάδια. Στην Περίσσα και λίγο παρακάτω, στον Εξωμύτη, και στη Βλυχάδα. Στο Ημεροβίγλι, και μάλιστα το απόγευμα, για να θαυμάσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Στο Καμάρι, στον Μονόλιθο και στις παραλίες Αρμένι, Αρμενάκι, Αμμούδι, Κάθαρο, Μπαξέδες, Κολούμπο και Πορί της Οίας, για τους γνωστούς λόγους. Δηλαδή, για το πιο εμβληματικό ηλιοβασίλεμα της ζωής σας.

Πού θα φάτε: Στη Σελήνη, στα Φηρά, για γκουρμέ δημιουργική ελληνική κουζίνα με βατές αλλά και extreme γεύσεις για υψηλές απαιτήσεις, στην Κυρα-Κατίνα, στο Αμμούδι, για φρέσκο ψάρι παρέα με όλους τους celebrities του νησιού, στον Νικόλα, μια ταβέρνα άνω των 60 ετών, με παραδοσιακά πιάτα, στον Κουκούμαβλο με την πιο ωραία θέα του νησιού και δημιουργική διεθνή κουζίνα, στη Σκάλα, στην Οία, που είναι διάσημη για το πιάτο που σερβίρει με ντόπιο χλωρό τυρί και πέστο από δυόσμο καθώς και για την εξαιρετική κρεμμυδόπιτα με κουκουνάρι, και στη Μαριώ, στον Μονόλιθο, για φρέσκα ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες.

Πού θα διασκεδάσετε: Όλο το κέντρο της βραδινής διασκέδαση βρίσκεται στα Φηρά, με δεκάδες μπαρ και κλαμπ για όλα τα γούστα, ό,τι πρέπει για ν’ απολαύσετε ένα Absolut Βlood on Ρassion με θέα το νυχτερινό Φηροστεφάνι ή ένα ξημέρωμα στην άκρη του γκρεμού μ’ ένα απολαυστικό Absolut Strawberry Cube (η απόλυτη εμπειρία).

Τips: Πάρτε μαζί σας οπωσδήποτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, γιατί το κάψιμο απ’ τον ήλιο στην Σαντορίνη δεν αντέχεται με τίποτα. Πιείτε ένα Absolut Bullet σε κάποιο απ' τα στυλάτα μπαρ των Φηρών. Αφιερώστε τουλάχιστον ένα από τα απογεύματά σας στο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που μπορείτε να απολαύσετε στο Ημεροβίγλι ή στην Οία.

Μπείτε στο absolutdrinks.com για να μάθετε πώς θα φτιάξετε τέλεια τα καλύτερα κοκτέιλ και αράξτε με την παρέα σας ένα απόγευμα στη βεράντα του δωματίου, χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα. Παρόλο το ηφαιστιογενές έδαφός της, στη Σαντορίνη οι κάτοικοι καλλιεργούν αμπέλια και παράγουν υπέροχα κρασιά.

Αγοράστε τα κρασιά που παράγονται στο νησί και ντοματάκι γλυκό του κουταλιού για να το τρώτε τον χειμώνα και να θυμάστε τις διακοπές σας. Όπου κι αν φάτε, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε μαγειρευτές άσπρες μελιτζάνες, γιατί είναι τοπική συνταγή και ιδιαίτερα νόστιμη. Επισκεφθείτε την Αρχαία Θήρα, την ιστορική πόλη του νησιού που βρίσκεται πάνω στο Μέσα Βουνό, σε υψόμετρο 400 μ., και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας που βρίσκεται στα Φηρά και διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή από γλυπτά, κεραμικά και πήλινα ει- δώλια.

Μην ξεχάσετε να κάνετε μια επίσκεψη και στο Μουσείο Οίνου που στεγάζεται στους χώρους του οινοποιείου (Volcan Wines) της οικογένειας Κουτσογιαννόπουλου, το οποίο βρίσκεται στον δρόμο για το Καμάρι. Ανακαλύψτε το Μέγαρο Γκύζη, ένα αρχοντικό-μουσείο στα Φηρά που περιέχει χαλκογραφίες από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα με θέματα από φορέματα, τοπία και χάρτες των κυκλαδίτικων νησιών, καθώς και το Κάστρο Σκάρος στο Ημεροβίγλι.

Επίσης, αξίζουν τα πανηγύρια των Αγίων Επτά Παίδων στη Φοινικιά της Οίας στις 4 Αυγούστου, όπου ο κόσμος πάει με βάρκα στον βράχο όπου είναι κτισμένη η εκκλησία, καθώς και αυτό του Δεκαπενταύγουστου στο Μεγαλοχώρι.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
(ΚΩΔΙΚΟΣ: 22860)
ΣΤΑ ΦΗΡΑ

Αστυνομία: 22649

Λιμεναρχείο: 22239

Κέντρο Υγείας: 23124-5

ΣΤΗΝ ΟΙΑ

Αστυνομία: 71954

Αγροτικό Ιατρείο: 71227

Με την Absolut στην Σαντορίνη Facebook Twitter

Με την Absolut στην Σαντορίνη Facebook Twitter

ABSOLUT BLOOD ON PASSION

•Ποτήρι: Ψηλό

50 ml Absolut Vodka

60 ml χυμός πορτοκάλι

20 ml σιρόπι passion fruit

Γαρνιτούρα: Grenadine (σύριγγα).

Βάζουμε την Absolut Vodka, τον χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι passion fruit σ' ένα ψηλό ποτήρι με πάγο κι ανακατεύουμε. Στο τέλος τοποθετούμε με σύριγγα τη γρεναδίνη για να δημιουργηθεί το εφέ του «αίματος πάνω στον πάγο».

Με την Absolut στην Σαντορίνη Facebook Twitter
ABSOLUT BULLET

Ποτήρι: Cocktail Y

70 ml Absolut Vodka

20 ml λικέρ μαστίχα Eoliki

Γαρνιτούρα: Μαστίχα πάνω στον αναδευτήρα.

Βάζουμε την Absolut Vodka και το λικέρ μαστίχα Eoliki σ' ένα shaker με πάγο και χτυπάμε. Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Στο τέλος βάζουμε τη μαστίχα πάνω στον αναδευτήρα και τον βυθίζουμε στο ποτήρι.

Με την Absolut στην Σαντορίνη Facebook Twitter
ABSOLUT STRAWBERRY CUBE

Ποτήρι: Old fashioned

50 ml Absolut Vodka

3 κομμάτια lime

20 ml σιρόπι ζάχαρης

Γαρνιτούρα: «Κύβος» από ζελέ φράουλας.

Το γευστικό αποτέλεσμα μοιάζει με strawberry caipiroska. Βάζουμε το lime και το σιρόπι ζάχαρης και πιέζουμε ελαφρά με το γουδοχέρι. Προσθέτουμε 50 ml Absolut Vodka και τριμμένο πάγο και στο τέλος τοποθετούμε τον «κύβο» φράουλας στο ποτήρι.

Για περισσότερα Absolut Cocktails επισκεφτείτε το www.absolutdrinks.com

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ