ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.5.2018 | 04:15

Περπατημα

Παιδιά ποιες ακριβώς περιοχές γυμνάζει ένα γρήγορο περπάτημα?Δεν αντέχω τα γυμναστήρια,θέλω να είμαι στη φύση και ν περπατώ.Ανοιξε κ ο καιρός και ξανάρχισα να περπατάω μέρα παρά μέρα 4χμ σε 44-45 λεπτά(γρήγορο βάδισμα και όχι τρέξιμο).Πάντα(και τώρα και παλιά ) ένιωθα κάποιες φορες κάψιμο σε γαμπες και στο μπροστινό μέρος από τα ποδια.Ποτε όμως στο πίσω μέρος από τα μπούτια ή στον ποπό.Τελικα τι γυμνάζουμε αν κάνουμε γρηγορο βάδισμα για 4χμ χωρίς διάλειμμα 4 περίπου φορές τη βδομάδα;
4
 
 
 
 
σχόλια
Το περπάτημα γυμνάζει όλο το σώμα σε ότι χρειάζεται το ίδιο για να είναι καλά. Αν θες να γίνεις εξώφυλο τότε μάλλον δεν σου κάνει. Αν θέλεις όμως μεταβολισμό ξουράφι και φυσική ενέργεια το περπάτημα είναι η πιο φυσική γυμναστική και η πιο συμβατή για το ανθρώπινο σώμα. Είμαστε φτιαγμένοι για περπάτημα!
Οι μυες δε λαμβανουν το απαιτουμενο ερεθισμα απο το περπατημα, για μυικη αναπτυξη (σε αντιθεση με την προπονηση με τα ελευθερα βαρη). Απλα συμμετεχουν. Το περπατημα αποτελει καρδιαγγειακη δραστηριοτητα.
Το γρήγορο βάδην αφορά κυρίως πόδια (τρικέφαλο, τετρακέφαλο, γάμπες και γλουτιαίο -i.e. κώλος-) και κορμό. Βελτιώνει, επίσης, το καρδιοαναπνευστικό σου, την αντοχή και τον συντονισμό του σώματος. Στον αντίποδα, όπως και το τρέξιμο, επιβαρύνει τις αρθρώσεις και τους τένοντες.
Scroll to top icon