Μια πρόταση του Δρούτσα, ενώνει τους πονεμένους βουλευτές

Μια πρόταση του Δρούτσα, ενώνει τους πονεμένους βουλευτές Facebook Twitter
0

Μια πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα-ή μάλλον δύο προτάσεις- σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ δημιούργησαν αντιδράσεις σε βουλευτές και υπουργούς και πέτυχαν την πολυπόθητη συναίνεση. Οι προτάσεις ήταν οι εξής: Να θεσμοθετηθούν δύο θητείες από τους βουλευτές και να υπάρξει ασυμβίβαστο ανάμεσα στη βουλευτική και υπουργική ιδιότητα. Κοντά σε αυτά, ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν θα πρέπει να δίνεται η εικόνα ότι οι βουλευτές είναι καθεστώς. τασσόμενος υπέρ του ενιαίου μισθολογίου και είπε πως αν χρειάζεται, να σταματήσει και η χορήγηση αυτοκινήτου. Με το που ακούστηκαν οι προτάσεις, άρχισαν και οι συζητήσεις στα θεωρεία και τους διαδρόμους της βουλής και δεν άργησαν να φανούν οι πρώτες “μασίφ” αντιδράσεις. Για το δύσκολο λειτούργημα του βουλευτή μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος είπε σε συνέντευξη του: ""Πολλές φορές αφήνουν τη δουλειά τους, έρχονται στο Κοινοβούλιο και ξαναγυρίζουν σε μια δουλειά η οποία δεν υπάρχει πλέον. Γνωρίζω λοιπόν ότι το να είμαστε ισοπεδωτικοί, δεν το λέω αυτό για τον κ. Δρούτσα, το λέω ως γενική θεώρηση, μπορεί πολλές φορές να ακούγεται ευχάριστα αλλά δε θα πρέπει να ισοπεδώσουμε τα πάντα. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και φυσικά οι βουλευτές, εννοείται ότι δεν μπορούν να έχουν προνόμια προκλητικά για τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε, όμως, να ακολουθήσουμε διαδικασίες και να πάρουμε αποφάσεις που απλώς θα φανούν ευχάριστες σε κάποια αυτιά".

Ακολούθησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας που επισήμανε ότι ο κύριος Δρούτσας δεν είναι εκλεγμένος και δεν έχει επαφή με την κοινωνία για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγμή "ιδιαίτερα μέσα στη δύσκολη πολιτική που κάνουμε". Προσέθεσε δε, ότι "καλά θα έκανε να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου και να αφήσει τους βουλευτές που αυτή τη στιγμή τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά, που πρέπει να στηρίζουν το μνημόνιο, ενώ πιθανά έχουν και αντιρρήσεις και άλλες οπτικές, που πρέπει να απολογούνται κάθε μέρα και καλά κάνουν στους ψηφοφόρους τους για την πράξη που έκαναν και το τι ψήφισαν και να το εξηγούν, που έχουν μπροστά τους να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο και μια πολύ δύσκολη πολιτική που πρέπει να φέρουμε εις πέρας για να σωθεί η χώρα". Και κατέληξε ο κύριος Πρωτόπαπας (που έχει πατήσει και σε ένα Λευκό Οίκο, επί Σημίτη) θέτοντας το ερώτημα: "τι θα πει δυο θητείες;" που απάντησε ο ίδιος ως εξής: "Ο ελληνικός λαός, αν θέλει να σε στείλει σπίτι σου, σε στέλνει".

Μετά την ιστορική τοποθέτηση του κυρίου Πρωτόπαπα, έφτασε η σειρά της υπουργού Παιδείας κυρίας Διαμαντοπούλου που, εξέφρασε την άποψη ότι "το θέμα του πολιτικού συστήματος, της σύνθεσης της Βουλής δεν ανοίγει με αυτόν τον τρόπο, ούτε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που ζητούμε από το σύνολο των βουλευτών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο να σηκώσουν ένα βάρος που πολλές φορές δεν τους αναλογεί".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Πολιτική / Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός έχει κοινωνικό πρόσημο, με μόνιμες, θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

«Ξέρω καλά πως τα νοικοκυριά δεν νιώθουν ακόμη στην καθημερινότητα τους αυτή την καλή πορεία της οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του για τον απολογισμό της εβδομάδας
LIFO NEWSROOM