Μειωμένη κατά 59% η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια - Μόλις 1 εκατ. επιβάτες τον Μάρτιο

Μειωμένη κατά 59% η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια - Μόλις 1 εκατ. επιβάτες τον Μάρτιο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

«Βουτιά» 59% σημείωσε η συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού-εξωτερικού) τον μήνα Μάρτιο σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας διακινήθηκαν τον περασμένο μήνα στα ελληνικά αεροδρόμια μόλις 1,02 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας μείωση 59% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ειδικότερα, οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού ήταν 279.346, καταγράφοντας μείωση 60,2% σε σχέση με το 2019, όπου είχαν αφιχθεί 701.712 επιβάτες. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων ανήλθε στις 15.987 με πτώση 31,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, όπου είχαν πραγματοποιηθεί 23.288 πτήσεις.

Τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», και Ηρακλείου, σύμφωνα με την ΥΠΑ, καταγράφουν τη μεγαλύτερη μείωση επιβατικής κίνησης Μαρτίου 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του '19.

Ειδικότερα, από το αεροδρόμιο της Αθήνας διακινήθηκαν 635.408 επιβάτες, έναντι 1.640.877 που είχαν διακινηθεί τον Μάρτιο του 2019, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 61,3%. Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης διακινήθηκαν 172.050 επιβάτες, έναντι 404.637 επιβατών (Μάρτιος 2019), σημειώνοντας πτώση της τάξης του 57,5% και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου διακινήθηκαν 59.058 επιβάτες, έναντι 122.145 επιβατών (Μάρτιος 2019), καταγράφοντας πτώση 51,6%.

Όπως αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία, οι περιορισμοί μετακινήσεων επιβατών που έχουν επιβληθεί στην Ευρώπη και την Ελλάδα έχουν σαν αποτέλεσμα την μεγάλη μείωση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας. Τον Απρίλιο, η μείωση της κίνησης θα επιδεινωθεί περαιτέρω και ίσως καταρρίψει τα χειρότερα επίπεδα όλων των εποχών, όχι μόνα στα ελληνικά αεροδρόμια αλλά σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ, σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2020, προκύπτει πως ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 5,4 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας πτώση 19,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 όπου είχαν διακινηθεί 6,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Όσον αφορά τις πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας, ανήλθαν στις 58.712 (από τις οποίες 33.405 εσωτερικού και 25.307 εξωτερικού) παρουσιάζοντας πτώση 10,3 %, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 65.437 πτήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM
Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ελλάδα / Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ο 47χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγκρατούμενούς του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM